Retkikohteet

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Mustikassa

Tänään kävimme hakemassa metsästä hieman lisää täydennystä pakkaseen. Eli kävimme siis poimimassa mustikoita. Meillä on täällä Tampereella yksi vakkaripaikka, josta olemme jo kolmena vuotena peräkkäin käyneet marjoja poimimassa. Paikka on sattumalta löydetty ja hyväksi havaittu paikka.


Tänäkin vuonna mustikoita löytyi siis poimittavaksi asti. Ei toki mitään hirmu suuria määriä, mutta puolentoista tunnin kyykkimisen jälkeen oli meillä kasassa reilut neljä litraa. Eli ihan sopivasti ainakin tältä erää.

Mustikkapaikan keskellä on myös yksi kohta, jossa kasvaa kantarelleja. Tälläkin kertaa sieltä muutaman sienen löysimme, mutta jätimme ne kuitenkin metsään. Jääkaapissa kun on vielä viime viikolla poimuttuja sieniä. Pitäisi kai opetella tykkäämään sienistä enemmän, kun niitä on kuitenkin mukava etsiä ja kerätä.
Mustikkaan lähtiessä tärkeintä ei tietenkään ole se, miltä näyttää, vaan se, että vaatteet ovat metsään sopivat. Eli sellaiset, että tarpeen tullen voi istahtaa mättäiden väliin (tai päälle) marjoja poimimaan, jos kyykkiminen alkaa ottaa selkään tai polviin. Hyttysiltä on myös hyvä suojautua joko vaatteilla tai myrkyillä. Tänään oli sen verran lämmintä, että suojautuminen tapahtui myrkyin, mutta aika paljon osumia silti tuli. Vaikka hermostuttavinta hyttysissä kuitenkin on se ininä ja se, kun ne tunkevat joka paikkaan. Mutta hengissä selvittiin tältäkin reissulta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti