Retkikohteet

maanantai 6. helmikuuta 2012

Synttärikakku


Minulla on paha tapa kokeilla aina jotain uutta ohjetta, kun pitää leipoa jotain. Pahaa siinä on se, ettei koskaan voi olla varma, millainen lopputulos on. Tuleeko lässähtänyt pannukakku vai onnistunut herkkukakku.

Pohjalla siis oli puolukasta, hillosokerista, kananmunista ja voista tehty tahna. Eikä muuten maistunut puolukalle ollenkaan!
Tällä kertaa oli vuorossa synttärikakku. Kinuskikissa-niminen blogi on hyvä paikka etsiä herkkuleivonnaisiin vinkkejä ja sieltä otinkin nämä kaikki elementit, joita kakussani käytin. Ja tietenkin niitäkin vielä vähän muokata oman pään mukaan.
Sitten keitin kermasta ja ruokosokerista kinuskin, jäähdytin ja vatkasin vaahdoksi ja lisäsin sekaan vaniljarahkan ja liivatetta.

Tein tavallisen kakkupohjan, jonka väliin laitoin puolukkatahnaa ja kinuskikermarahka. Ja myös marsipaanin alla käytetty sokerikreemen idean otin tuosta blogista. 



Annoin kakun hyytyä jääkaapissa päivän ja otin pois irtopohjavuoasta.

Sitten päällystin kakun sokerikreemillä, eli tomusokeria ja voita ja tilkka vettä.

Lopuksi kaulitsin marsipaanin ohueksi. Kuviot tein kukkasablunaan avulla.

2 kommenttia:

  1. jos puolukkatahna ei maistunu puolukalle, nii mille se sitte maistu? :) näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä makua on kyllä vähän vaikea kuvailla... Se on pikkusen vispipuuromainen maku. Maistuu puolukalle, mutta ei ole ollenkaan semmoinen hapan niin kuin puolukan maku yleensä. Makea ja lempeä puolukka :)

      Poista