Retkikohteet

tiistai 31. tammikuuta 2012

Kokkisodan toinen osa



Sunnuntaina käytiin Kokkisodan toinen osa, kun oli Jannen kokkausvuoro. Raaka-ainekassista löytyi seuraavat raaka-aineet:


- broilerin rintafileitä
- päärynä
- persikka (joka osoittautui sen verran raa’aksi, ettei sitä käytetty ollenkaan)
- luumuja
- herkkusieniä
- mozzarellaa
- persikka-päärynä pilttiä
- savoijinkaali (eli siis kurttukaali).

Puolitoista tuntia oli Jannellakin aikaa etsiä ohjeita ja vinkkejä ja saada ruoka valmiiksi.

Lopputuloksena oli mozzarellalla täytetyt broilerin rintaleikkeet, sienellä ja luumulla täytetyt kaalikääryleet ja persikka-päärynä-mozzarellakastiketta. Jälkiruoaksi oli päärynä-luumupaistosta vaniljakastikkeen kanssa.
Annoksen värimaailma sopii hyvin myös lautasen väreihin.

Ranskalainen hedelmäpiirakka. Rakenne oli vähän tavallisesta poikkeva, mutta maistuva.
Tuomarin mukaan molemmat annokset olivat hyvin maistuvia. Oli myös mukavaa syödä täysin uudenlaisia ruokia, kuten kasvistäytteiset kaalikääryleet. Hieman erikoiselta kuulostava kastike oli hyvää.

Ja oletteko koskaan syöneet pahalta maistuvaa jälkiruokaa? Minä en ainakaan. (paitsi kerran koulussa, kun oli basilikasorbettia, joka suli lautaselle ja lopulta kaikki muut herkut maistui vain basilikalle, yök!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti