Retkikohteet

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Vaihtoehtoiset värityskuvatNäitähän saa nykyisin kaupoista jos jonkinlaisilla kuvilla niin aikuisille kuin lapsillekin. Muutaman kerran on välähtänyt itselläkin ja nähnyt värityskirjoina tai -kuvina sellaisiakin kuvia, joita ei väritystarkoitukseen ole alun perin suunniteltu.

Ensimmäinen on töistä tuotu. Näitä kun me molemmat katselemme päivät pitkät. Tämä idea syntyi jo vuosi sitten, kun aikuisten värityskirjat vyöryivät kauppoihin. Itselle ne kaikki olivat kuitenkin liian pikkutarkkoja ja liian paljon väritettävää. Pidän paksuista viivoista ja sopivankokoisista alueista, ei saa olla liian pientä piiperrystä, muttei myöskään liian isoja alueita. Näissä näin juuri sopivan kokoisia, abstrakteja alueita, joita voi vain väritellä huvin vuoksi. Maastokartat siis. Vielä parempi, jos kartasta näkyy metsäkuviot, mukana on vähän teitä ja peltoja, niin ei tarvitse värittää vain korkeuskäyrien ja ojien mukaan.


Toinen värityskirja onkin sitten maksullinen, mutta näitä löytyy monesta talosta, erilaisina versioina ja oikeastaan tämän voisi ajatella olevan kaupanpäälle saatu värityskirja. En suosittele keräämään koko sarjaa, koska se tulee tosi kalliiksi ja muutamassakin värityskirjassa riittää värittämistä pitkäksi aikaa.

Siis Ikean huonekalujen kokoamisohjeet. Väritettävänä on melko varmasti sekä suuria pintoja, mutta myös pikkutarkempaa työtä vaativia kohteita, kuten naula- ja ruuviesittelyt. Ja huonekalusta riippuen väritettävää löytyy sivukaupalla! 

 Nämä värityskuvat ovat sopivia sekä lapsille että aikuisille.

6 kommenttia: