Retkikohteet

perjantai 23. joulukuuta 2016

Hoitajille jalkakylpy


En oikein tiedä, mikä on toimintaperiaate hoitotätien lahjomisessa. Pitäisikö viedä lahjoja keväällä, kun jäädään lomalle ja joululoman alkaessa? Tai eihän varmana pidä, mutta silti olen vähän pihalla, miten tämä käytäntö toimii.

Viime jouluna veimme hoitajille joulutervehdyksenä itsetehdyt saaristolaisleivät. Helppo ja varma valinta tai ainakin sellainen, mistä itse tykkään. Tänä vuonna ajattelin, että vuorossa olisi voinut olla Jannen tekemään vaalea hapanleipä, mutta joulukuu muuttuikin aika kiireiseksi ja meneviksi illoiksi, ettei monen tunnin kohotuksille olisi ollut aikaa.

Onneksi mielestä putkahti toinen, itselle sopiva ja helposti toteutettava muistaminen. Jouluiset jalkakylpyseokset. Vaikka nämä kasvit eivät nyt olleetkaan ihan oikeaoppisesti kerätty kesäaikaa uusista kasvustoista, mutta lopputulos oli silti hyvin tuoksuva.

Appiukon metsästä kerättiin katajaa, kuusta ja kanervaa. Omasta kaapista lisäsin maustepussista neilikkaa, kesällä kuivattua ruusua ja mesiangervoa. Ja lisää jouluista tuoksua sain kuivaamalla klementiininkuorta. Ja tietenkin vielä merisuolaa.

Aika helppo ja omasta mielestä myös kivannäköinen ja tuoksuinen pieni muistaminen hoitajille. Ja siitä myös pääsee helposti ja toivottavasti mukavalla tavalla eroon. Lyhyesti sanottuna olin siis ylpeä keksinnöstäni :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti