Retkikohteet

perjantai 5. helmikuuta 2016

Porkkanamuffinit



Kuluvalla viikolla juhlittiin mun synttäreitä. Sankarin herkkua on tunnetusti porkkanakakku, joka tällä kertaa sai muotonsa muffinsseina. Tässä teillekin helppo, hyvä ja herkullinen ohje porkkanamuffinseihin. Terveellisiä nämä eivät, mutta sitäkin parempia, tyttömme voi todistaa asian epäilijöille.


Eilen lounaan jälkeen laitoin kaksi muffinsia pöytään, jälkiruoaksi sekä minulle että tytölle. Hän kahmaisi molemmat käteensä ja ilmoitti: ”kaakki” eli hän halusi syödä kaikki. Tovin verran sain selitellä ja sanoa, että siinä on yksi äidille ja yksi tytölle. Kyyneleet silmissä hän sitten alkoi omaansa syödä. Onhan se tietenkin epäreilua että äiti saa syödä herkkuja niin paljon kuin haluaa ja pieni saa vain yhden silloin, kun äiti antaa luvan.


Mutta siitä huolimatta, tässä ohje noin 12 muffinsiin.


3 dl sokeria (puolet fariinisokeria, puolet tavallista)
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
ripaus inkivääriä ja kanelia
75 g sulaa voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
150 g porkkanaraastetta

1.       Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen sula voi, munat ja kermaviili.  
 Sekoita sähkövatkaimella sekaisin.
 Lisää porkkanaraaste ja sekoita lisää.
2.       Jaa taikina muffinsivuokiin. Paista uunissa 175 asteessa, noin 18 minuuttia.
3.       Anna jäähtyä ja kuorruta.

Kuorrute:
200g tuorejuustoa
n. 300 g tomusokeria
Sekoita sähkövatkaimella sekaisin, tasaiseksi kuorrutteeksi. 
Vatkaa ainakin muutama minuutti, että kuorrutteesta tulee notkeaa ja helposti levitettävää/pursotettavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti