Retkikohteet

perjantai 11. syyskuuta 2015

Syksyn eka villatakkiRatsia tytön vaatekaappiin paljasti, että villatakit ovat jääneet pieneksi. Seuraavaksi olikin vuoro tehdä ratsia lankakaappiin ja valita sopivat langat pieneen villatakkiin. Malli oli jo mielessä valmiina, perustakki kaarrokkeella, jossa on kirjoneuletta. Mitat otettiin sopivasta fleecetakista ja silmukkamäärät laskettiin Nalle-langalle sopivaksi. Pohjavärin lankaa kului reilut 100 grammaa, muita vain vähän. Nelosen puikoilla päästelin menemään, tällä kertaa kaikki kappaleet samalla kertaa. Etu- ja takakappaleen vaihtumiskohtaan neuloin pari silmukkaa nurjaa, vähän kuin saumaksi. Suurempi moka tuli hihojen kanssa, mitta olikin halkaisija, eikä ympärysmittaa, joten villatakissa on nyt vähän tiukemmat hihat. Ja kauluksen jouduin kutoa neljään kertaan, kun aina tuli liian ahdas. Nytkin kun takki laitettin tytölle päälle, hän vanhasta tottumuksesta ähki ja kiskoi kaulusta, mutta ei se kyllä enää ole liian tiukka. Toinen villatakki onkin jo puikoilla, kolmas mielessä suunnitteilla, neljäs purettuna odottamassa kerimistä ja viides odottamassa muokkausta.

Loppuun vielä kaverikuvat äidistä ja tyttäreistä. Äidin villatakki on neulottu samasta Nalle-langasta ainakin kuusi vuotta sitten.


6 kommenttia:

 1. Ihana villatakki ja ihana Pipana! Hyvät värit. Meidän tytsy on alkanut protestoida villatakkeja, kun kutittaa. Täytyy varmaan tehdä jokin puuvillainen sille?! Mullahan olis valkoista tennesseetäkin vähän. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta vähän tuntuu, että tämäkin jo vähän vastustaa villatakkia/villalapasia. Ei oo tämän kuvauskeikan jälkeen suostunut takkia puetuttamaan päälle!

   Poista
 2. Oikein kaunis! Täälläkin pitäis panna langan puikoille, jos vain aikaa löytis, hahahaha. Tykkään tuosta nurinpäin kudodusta saumasta. Hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mäkin olin kyllä oikein tyytyväinen lopputulokseen ja myös noihin saumoihin. Toimis varmasti ihan aikuistenkin neuleissa.

   Poista
 3. Aivan ihana villatakki, sopii niin hyvin! Ja kauniit värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei oo kyllä takki ollut päällä tämän kuvauskerran jälkeen, mutta toivotaan, että vielä taaskelpaa!

   Poista