Retkikohteet

perjantai 6. helmikuuta 2015

Villapaita tilauksesta

Joulun jälkeen sain mielenkiintoisen sähköpostin blogini tiimoilta. Minulle täysin vieras nainen oli päätynyt tänne blogiini etsiessään villapaidan ohjeita ja tarttunut tämän helpon villapaidan ohjeen yhteydessä esittämään tarjoukseeni. Hän kysyi, tekisinkö hänelle villapaidan, jos hän lähettäisi minulle langat. Koska omia käsityöprojekteja ei ollut kesken ja iltaisin televisiota on mukavampi katsoa, kun samalla kädet tekevät hommia, otin annetun haasteen vastaan.

Projekti oli kokonaisuudessaan hyvin jännittävä, en ole aiemmin tehnyt tilauksesta vieraalle ihmisille villapaitaa, (siskoja tai äitiä ei lasketa tilaajiksi) saati näin, että en edes ole tavannut koko henkilöä tai saanut livenä keskustella hänen toiveistaan tai omasta ymmärryksestä siitä, mitä toinen haluaa. Aika monta sähköpostia lähetimme puolin ja toisin. Tilaaja kuvaili toivomaansa paitaa ja minä kyselin tarkentavia yksityiskohtia ja mittoja, että uskalsin luoda silmukat puikolle ja aloittaa urakan. Päätin tällä kertaa pitää kirjaa työtunneista, koska minulla ei ole minkäänlaista aika-arviota, miten kauan villapaidan kutomiseen menee.

Toiveena oli onneksi hyvin yksinkertainen, perusvillapaita, jonka sain kutoa alhaalta ylöspäin pyöröpuikoilla. Työ eteni nopeasti, kun sai päästellä menemään oikeita silmukoita. Kokoajan kuitenkin jännitin, miten paita sopisi tilaajalle, eihän siitä tule liian iso ja löysä tai ovatko hihat nyt varmasti oikeanmittaiset. Lähetin hänelle kuvia valmistuvasta paidasta ja takaisin saadut kommentit olivat onneksi aina positiivisia ja kannustavia.

Ja lopulta tuloksena oli valmis paita lähetettäväksi. Paitaan oltiin niin tyytyväisiä, että hän kysyi, tekisinkö hänelle vielä toisen samanlaisen, mutta erivärisenä. Ja mitäs syytä mulla olisi ollut kieltäytyä pyynnöstä!


Ja ainiin, mitä luulette, kauanko tuon paidan tekemiseen minulta meni? 22 tuntia! Jos olisin ollut hieman tarkempi mittailun kanssa, olisi varmaankin riittänyt 20 tuntia, nyt meni muutaman tunnin työt hukkaan, kun piti purkaa liian pitkää etuosaa. Katsotaan, jos toisen saisin tehtyä vähän nopeammin :D

8 kommenttia:

 1. Ja sopivakin se oli :) - sanoo toinen Minna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä onkin, että tilaaja on tyytyväinen!

   Poista
 2. Onnistuisiko ohjeen kirjoittaminen enää näin pitkän ajan kuluttua? Tämä olisi aika täydellinen minulle, mutta olen villapaitojen suhteen ihan noviisi enkä tosiaan tiedä yhtään mistä edes aloittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, aloin jo mielessäni kirjoittamaan omaan kirjoitusta ja vinkkejä villapaidan tekemiseen. Jos siis maltat odottaa, niin jonkun ajan päästä julkaisen omat ohjeeni, miten yleensä teen itselleni sopivat villapaidat.

   Poista
  2. Kiitos paljon! Odotan innolla!

   Poista
  3. Hei. Jokin aika sitten julkaisin tuon vinkkini paidan tekemiseen. Saitko siitä mitään apua irti? Minulla on kyllä paperille laitettu ylös näiden paitojen tiedot, jotka voin sinulle laittaa, jos haluat valmiimmat ohjeet paidan tekoon.

   Poista