Retkikohteet

perjantai 24. tammikuuta 2014

Listat

Päivät kotona on jo aika tutuksi tullutta hommaa mulle. Nämä päivät eroavat kuitenkin melkoisesti totutusta päivärytmistä tai vaikka vuoden takaisesta, jolloin olimme kotona kahden Jannen kanssa. Silloin heräsin hyvin nukutun yön jälkeen viimeistään yhdeksältä ja olin toimelias. Päivän to do -listalla oli monia asioita, kuten pyykin pesu, tiskaus, siivous, kaupassa käynti tai kaappien siivous. Ja pääsin myös nauttimaan kauniista talvisäästä, hiihtämään ja luistelemaan.

Nykyään päivän to do -lista on hieman erilainen. Tällä hetkellä siinä lukee: vaihda vaatteet, harjaa hiukset, pese hampaat ja syö. Ja muista laittaa deodoranttia! Tänään listaan lisätään anna vauvan d-vitamiinit. Listan vieressä/mielessä kuitenkin pyörii myös laajempi lista, josta valitaan asioita sen mukaan, miten ehtii, jaksaa ja viitsi. Tällä hetkellä tuolla listalla on mm. plankkaa kengät, laita kuivat vaatteet vaatekaappiin, tiskaa ja imuroi. Ja blokkaa edes silloin tällöin. Ja käy ostamassa Citymarketista irtokarkkeja, ne on tarjouksessa.

Mutta seuraavaksi taidan siirtyä sohvalle jatkamaan neulomuksia, kutomistahtikin on tässä parin viikon aikana vähän hiljentynyt. Ja veikkaan, että en kovin kauaa saa tuossa sohvalla rauhassa istua, kun alkaa sängystä jo kuulua enemmän tai vähemmän vaativaa kitinää. Vaikka justhan me syötiin...


3 kommenttia:

  1. Hahaa, tuttuja maisemia. Autot parkkiksella sentään muuttunu! :) Mulla on Cittarin suhteen samat suunnitelmat tälle illalle. T. Anonyymi karkkiholisti

    VastaaPoista
  2. Välillä sitä ihan jää miettimään, miten paljon arki muuttui vauvan myötä. Nykyään päivä saattaa kulua syöttämiseen ja nukkumiseen ihan huomaamatta. Elämä tosiaan oli vuosi sitten vähän erilaista ja päivien sisältö toisenlainen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Vuoden takaisesta asetelma on periaatteessa sama, mutta tilanne kuitenkin ihan eri. Olin alkuvuoden työttömänä eli silloinkin vain kotona, kuten nytkin. Silloin tosin sain ja ehdin tehdä mitä halusin, siivota kaappeja, tehdä käsitöitä, leipoa ja laittaa ruokaa, lukea ja pyöräillä paikasta toiseen. Nyt tuota omaa aikaa päivisin on paljon vähemmän ja joutuu miettiä, tekisikö jotain hyödyllistä vai lojuuko mielummin sohvalla vai netissä.

      Mutta en valita, onhan tämä äitunä oleminen myös mukavaa ja vauvan kasvamista on ihana seurata.

      Poista