Retkikohteet

maanantai 13. tammikuuta 2014

Kuusi lähti, vauva tuli



Tänään on Nuutinpäivä eli  viimeinen päivä heittää joulukuusi pellolle. Tai vanhojen uskomusten mukaan oikeaoppinen ja kuuselle arvoinen hävittämistapa on polttaa se uunin pesässä tai takassa, jolloin se saisi olla hyödyksi silläkin tavoin talon asukkaille. Hyvä tapa oli myös polttaa se saunanpesässä saunatontun kunniaksi.


Meidän joulukuusi riisutettiin kyllä jo viikko sitten, siitä asti se oli koristeltu enää kynttilöin ja oli sitenkin kyllä kaunista katseltavaa. Siinä se sitten saikin viikon verran toimia lamppuna, kun ei heti jaksettu sitä ulos viedä ja loppu viikko menikin vähän muissa hommissa.



Oltiin viettämässä laatuaikaa perheen kanssa hotellissa. Koko kolmihenkinen perheemme vietti ensimmäiset yhteiset päivänsä nimittäin Tampereen Nordic Care hotelissa, potilashotellissa. Sieltä sitten kotiuduimme pieni tyttönyytti mukanamme ja seuraavana päivä kuusi heitettiin parvekkeelta alas. Ei siis kovin kunniakas tapa lähteä, mutta varsin tehokas. Jouluvalot saa kyllä luvan vielä killua ikkunassa, nyt kun saatiin luntakin, lumi ja valo sopii hyvin yhteen.



2 kommenttia: