Retkikohteet

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappu



Kuuntelin eilen, vappuaattona radiota ja ihmettelin, kun radiojuontaja ahdisteli tulevaa vappua. Hän mainosti, ettei ole mikään juhlapyhäihminen, ja häntä enemmän ahdistaa se, että pitäisi keksiä jotain erikoista ja kivaa tekemistä, kun on vappu. Vähän ihmettelin hänen kommenttiaan, kunnes hetken päästä tajusin, että niinhän minäkin oikeastaan ajattelen. Ihmettelin ja mietin, että mitenkähän me juhlistaisimme vappua, kun olemme kahdestaan, eikä perinteinen opiskelijavappu, joka täällä Tampereella on hyvinkin suosittu tapahtuma tuolla koskenrannassa ole meitä varten.

Niin me sitten vietimme vappu(aatto)a siten, että söimme perunasalaattia ja nakkeja ja paistoimme munkkeja (tehtiin perinteisten rinkuloiden lisäksi vaniljatäytemunkkeja, ne on hyviä, tulkaa maistamaan!) ja joimme simaa. Ja teimme vappuajelun koskenrantaan katsomaan, kuinka alaikäiset juhlistivat suomalaisen työnjuhlaa tai sitä, että saivat yhden ylimääräisen vapaapäivän. Tuosta käynnistä keskustassa tuli melkein enemmän pahamieli ja ahdistava olo kuin kevyt vappufiilis. Mielestäni vapunjuhlijoiden joukossa oli tänä vuonna hirvittävän paljon alaikäisennäköisiä, haalarittomia ja ylioppilaslakittomia pikkulapsia. Olisi tehnyt mieli ruveta paimentamaan heitä ja keräämään juomia heiltä pois. En alkanut, vaan tulimme kotiin yhdeksäksi katsomaan Newroom –sarjaa televisiosta. (apua, miten kalkkista...)

Tänään taidamme suunnata keskustaan uudestaan, katsomaan muutama teekkarin dippaus kylmään Tammerkoskeen, kiertelemään vapputorilla ja ihmettelemään sikakalliita ilmapalloja ja miettimään, tarkenisiko ostaa kesän ensimmäisen jäätelön tai pehmiksen. Todennäköisesti tarkenisi, mutta nekin on liian kalliita, ettei malta.  

 ps. kuten joku tarkkasilmäinen saattaa huomata, vappupallot (ei yhtäkään angry birds -palloa) ja koskenrannanjuhlijat eivät ole tältä vuodelta, mutta tältä vuosituhannelta kuitenkin.

Loppuun vielä helppo perunasalaatinohje:

4 keitettyä perunaa
1 herkkukurkku
1 hapan omena (Granny Smith)
5 cm pala purjoa

½ prk kermaviiliä
1 rkl majoneesia
1 tl etikkaa
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria

 Kuutioi kasvikset. Lisää sekaan kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
 

2 kommenttia:

  1. Me vietettiin vappua suursiivoamalla :) ei houkutellu tuo koskenranta meitäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oliskin ollut hyvä vaihtoehto meillekein. Ei olisi tarvinnut tänään siivota yksin :D

      Poista