Retkikohteet

lauantai 11. toukokuuta 2013

Tampereen seudun retkeilykohteet, osa 2

Aloitin jokin aika sitten uuden juttusarjan, jossa kerron vinkkejä retkeilykohteista Tampereen seudulla. Toinen suosikkikohteistamme myös käyntikertojen mukaan on Kintulampi. Kintulampi on Tampereen kaupungin omistama alue ja se on myös osa Vattulan luonnonsuojelualuetta, jota on ehdotettu myös kansallispuistoksi. Kintulampi sijaitsee runsaan 20 km päässä Tampereen keskustasta Teiskon ja Aitolahden suunnalla.


Kintulammen retkeilyalueella on nimensä mukaisesti lampi, Kintulampi, jonka rannalla on retkeilymaja ja sauna, jota tamperelaiset voivat vuokrata käyttöönsä. Rannassa on myös laituri ja olemme käyneet muutaman kerran uimassa Kintulammen mustassa ja sameassa vedessä. Rannan soistuneilta ja umpeenkasvaneilta mättäiltä olemme myös käyneet onkimassa. Saaliiksi saimme ahvenia.


Kintulammin majan pihassa on nuotiopaikka, mutta puut on tarkoitettu ainoastaan majan käyttäjille, joten ne ovat lukkojen takana. Jos siis haluat paistaa makkaraa, on parasta ottaa omat puut mukaan. Majan ympäristössä liikkuessa on tietenkin hyvä muistaa, että mökillä saattaa olla asukkaita, joilla on maksettu käyttöoikeus alueeseen. 

Kintulammin retkeilyalueessa parasta on vanhat metsät ja hiljaisuus. Se on riittävän kaukana suurista teistä, tosin lähistöllä olevalta kallionlouhinta- ja soranottopaikalta (jonka läpi Kintulammille ajetaan) saattaa kuulua ääniä metsään.  Vanhoissa metsissä kasvaa paljon puolukoita ja mustikoita ja tietenkin myös sieniä ja lammen soistuneissa rannoissa karpaloita, joten Kintulampi on hyvä paikka tehdä marjaretkiä. Kunhan ette eksy minun mustikkapaikalleni!
Kintulammin parkkipaikka sijaitsee Kintulammentien päässä, osoitteessa Kintulammentie 387. Retkeilymajalle johtaa polku/tie, jota pitkin voi kävellä lammen rantaan ja mökille ja sieltä retkeään jatkaa  kävelyään joko kiertämällä lampea ympäröivän polun tai vaikka kävellä runsaan 1,5 kilometrin matkan läheiselle Kortejärven ulkoilualueelle ja takaisin. Kortejärvi on myös Tampereen kaupungin omistama retkeilyalue ja jossa myös sijaitsee vuokrattava mökki. Aluella kulkee polkuja paljon, mutta varsinaisesti mitään reittiä sinne ei ole merkattu, vaikka alueen käyttö-ja hoitosuunnitelman mukaan näin olisi pitänyt jo tehdä. Jos siis aikoo lähteä seikkailemaan metsiin enemmän, kannattaa mukaan ottaa suunnistusvälineet, joko perinteisesti kartta ja kompassi tai nykyaikaisemmin gps-paikannin tai kännykkä, jossa on karttasovellusohjelma. Lisää retkikohdevinkkejä löydät täältä." - Älä nyt itke enää, vaan syö voileipäsi, hän sanoi. Lähdetään sitten kiipeilemään tämän metsän läpi. Ja kampaa hiukan otsatukkaasi, sillä minusta on hauska katsella sinua kauniina."  – Muumipeikko Niiskuneidille

LISÄYS 02/2018:
Ilokseni huomasin, että Kintulammin aluetta on vihdoinkin alettu kehittämään. Laavuja ja merkattuja reittejä. Toisaalta olen tyytyväinen, että itse olen päässyt alueesta nauttimaan ennen suurempia retkeilijämääriä. :) Retkeilyalueeseen pääsee tutustumaan netissä täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti