Retkikohteet

torstai 8. marraskuuta 2012

Punajuurisuklaamuffinit



Erikoinen yhdistelmä, eikö totta. Mutta jostain syystä niin houkutteleva. Vuosi sitten kokeilin ensimmäisen kerran ja tykästyin. Nyt tein uudestaan ja laitan ohjeen, että tekin voitte kokeilla ja tykästyä. Lopputuloksena on mehevät ja mehukkaat muffinit, jotka ei maistu kovin merkittävästi punajuurelle.

Punajuurisuklaamuffinit, 12 kpl
125 g voita
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
200 g raastettua, raakaa punajuurta
100 g (valkoista)suklaata
2 rkl jotain nestettä, laitoin vaniljalla maustettua viinaa (vaniljatanko säilötty vodkapulloon)
1. Kuori ja raasta raaka punajuuri hienoksi raasteeksi.
2. Vaahdota sokeri ja voi.
3. Lisää munat yksitellen ja sekoita.
4. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi (ettei kaakaojauheesta jää klönttejä).
5. Lisää raastettu punajuuri. Sekoita
6. Raasta/pilko suklaa. Lisää taikinaan ja sekoita.
7. Jaa taikina muffinivuokiin.
8. Paista uunissa, 225 astetta 17-20 minuuttia.
 9. Anna jäähtyä. Nämä voi myös kuorruttaa, mutta maistuu hyvin ilmankin. Ja helpompi pakastaa.

Voin luvata, ovat herkullisia! Näihin voisi sopia hyvin myös pähkinärouhe sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti