Retkikohteet

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Mustaherukka-vadelmakakku



Viikonloppuna bongasin Pirkka-lehdestä mehevännäköisen puolukkakakun ohjeen, jota halusin testata. Puolukoiden sijaan laitoin piirakkaan mustaherukoita ja vadelmia, jotka mielestäni sopivat hyvin yhteen ja piirakkaan. Piirakka oli kyllä muhkea ja mehevä maistui hyvältä yksistäänkin, mutta erityisesti vaniljakastikkeen kanssa.

Tällaisella ohjeella tein kakkuni:

Mustaherukka-vadelmakakku:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeri
4 dl vehnäjauhot
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl maitoa
1 dl öljyä

Täyte ja päälle:
4 dl mustaherukoita
3 dl vadelmia
3 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

½ dl kaurahiutaleita
2 rkl fariinisokeria.

1. Vaahdota muna ja sokerit.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen öljyn ja maidon kanssa. Sekoita.
3. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada ¾ taikinasta vuokaan.
4. Sekoita marjat, sokeri ja perunajauhot. Kaada vuokaan ¾ marjoista.
5. Levitä loput taikinasta vuokaan.
6. Kaada loput marjat päälle ja kaurahiutaleiden ja fariinisokerin seos päällimmäiseksi.
7. Paista uunissa, 175astetta, 45-50 minuuttia.
8. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti