Retkikohteet

tiistai 27. marraskuuta 2012

Inspiraatio shampoosta


Oletteko tutustuneet XZ Karpalo&Kinuski –shampooseen ja hoitoaineeseen? Jos ette ole, suosittelen. Niiden tuoksu on niin herkullinen, että melkein tekisi mieli maistaa. Ja tietenkin myös varsinaisessa käyttötarkoituksessaan ovat toimivia, hiuksista tulee sileät, kiiltävät ja ainakin hetken aikaa ovat vähemmän sähköisiä.

Yhtenä suihkukertana sain näistä hiustenhoitotuotteista idean jälkiruoaksi. Kinuskikermarahkaa ja karpaloita. Lopputulos oli herkullista ja maistui varmasti paremmalle kuin inspiraation lähde.


Keitin ensiksi kinuskin, johon laitoin 2 dl vispikermaa ja 1½ dl fariinisokeria. Keittelin ja sekoittelin kinuskia kattilassa reilun 10 minuuttia. Tämän jälkeen siirsin sen toiseen astiaan ja lavuaarin, jossa oli kylmää vettä. Vuorossa oli siis kinuskin jäähdytys. Seos jäähtyy nopeammin, kun sitä samalla sekoittaa. Kun seos on jäähtynyt, sen voi vispata vaahdoksi kerman tapaan, sähkövatkaimella se onnistuu nopeammin. Sitten lisätään mukaan rahka ja sekoitetaan tasaiseksi. Annostellaan kulhoihin tätä kinuskikermarahkaa ja karpaloita sekaisin. Päälle murustelin vielä digestivekeksin. Lopputuloksena on ei liian makea, pehmeä ja ilmava jälkiruoka, johon karpalot tuovat mukavaa kirpeyttä ja keksimuru erilaista rakennetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti