Retkikohteet

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kokkisota 4



 Eilisen ruoka oli taas kokkisodan tulosta. Tämänkertaisen 10€ ruokakassin sisältö oli seuraavanlainen:
- kiinankaali
- banaani
- smetana
- pihvitomaatti
- valkohomejuusto
- kalkkunan ohutleike
- nallekarkit

Kokki koki yllättävämmiksi ja ehkä haastavimmaksi raaka-aineeksi nuo nallekarkit, jotka oli selkeästi jälkiruokaan tarkoitettuja, mutta melko huonosti muunnettavaksi mihinkään toiseen muotoon. Pieni yllätys oli myös tuo kalkkuna, jota tässä taloudessa ei ole ennen valmistettu eikä maisteltu. Taisi se olla myös ruokakassin ostajalle uusi raaka-aine, jonka maku myös jännitti.

No mitä näistä sitten saatiin aikaiseksi tunniksi? Pääruokana oli pilahviriisiä, jossa oli tomaatti, sipulia ja smetanaa, kiinankaalilla, tomaatilla, sipulilla ja valkohomejuustolla täytettyjä kalkkunan ohutleikkeitä sekä kiinankaali-porkkana-smetana-raastesalaatti (eli vähän kuin coleslow-salaatti).

Jälkiruoaksi syntyi nallekarkkijäätelöä/jäädykettä ja uunissa paistettua kaura-banaania.



Kokonaisuus oli kieltämättä hieman raskas, kun joka ruoassa oli jotain melko rasvaista maitotuotetta, mutta samasta syystä maut olivat pehmeitä ja täyteläisiä. Parasta tällä kertaa oli pilahviriisi ja täytetty kalkkuna, joka muistutti maulta ja koostumukseltaan broileria ja sikaa. Tälläkin kertaa tuli yhdisteltyä uusia makuja toisiinsa ja tehtyä ennakkoluulottomasti uusia ruokalajeja, mikä onkin parasta tässä. Kokkisotailu on jännittävä tapa laajentaa tavanomaista kotiruoanlistaa ja maistella uusia makuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti