Retkikohteet

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kokkisota 3



Sääennusteet viikonlopulle eivät menneet ihan nappiin tai siis muuttuivat hieman viikolla luvatusta kauniista poutakelistä sateiseksi syyssääksi. Ei siis ainakaan meillä onnistunut ulkoilemaan lähtö, vaan piti keksiä jotain muuta tekemistä. Tuo muu tekeminen sisälsi ruokakaupassa käynnin, tiskaamisen, pyykkäämisen ja mankeloinnin lisäksi kokkisodan kolmannen osion.
 

Tällä kertaa ylläriruokakassista löytyi seuraavat raaka-aineet:
- pihvinaudan jauhelihaa
- korianteria
- appelsiini
- cashewpähkinöitä
- kirsikkatomaattia
- ruusukaalia
- lime
- säilykemaissia
- tummaa suklaata.

Sovimme tällä kertaa, että ruoanvalmistukseen on käytettävissä tunti, alkusuunnitteluun saa käyttää jonkin verran aikaan. Apuna ei saisi tällä kertaa käyttää kuin Kotiruoka-kirjaa eli surffailua internetissä.

Ja mitä näistä raaka-aineista sitten lopulta syntyi? Lautasella oli itämaisia makuja eli limellä ja korianterilla maustettuja jauhelihapihvejä, nuudelia ja limellä maustettua kasviskastiketta. Jälkiruokana on suklaa-appelsiinitorttu, jonka kaverina oli appelsiinisiirapilla maustettua turkkialaista jogurttia.

Maut olivat uusia yhdistelmiä, mutta varsin toimivia. Herkkusuuna pidin erityisesti tuosta suklaa-appelsiinitortusta, mutta myös jauhelihapihvit olivat oikein onnistuneita. Ensi sunnuntaina taitaa olla vuorossa seuraava kokkisota!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti