Retkikohteet

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Paras porkkanapiirakka

Viime viikolla tein taas pitkästä aika porkkanapiirakkaa tai –kakkua, miten sitä haluaakaan kutsua. Porkkanapiirakka on kyllä yksi leivonnaissuosikeistani ja tämänkertaisella ohjeella valmistui kyllä kerrassaan mahtava piirakka. Sopivan mehevä ja kostea ja mehevyys vain lisääntyi muutaman päivän oltuaan jääkaapissa. Ai että, oli se vain niin hyvä piirakka! Tässä teillekin ohje, jos haluatte kokeilla tuota herkkua.


Helin herkullisin porkkanapiiras 

3 munaa
2,5 dl sokeria (puolet tavallista ja puolet fariinia)
100 g voita
4 dl porkkanaraastetta
2,0 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljsokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl muskottipähkinää

Päällys:
150 g sulatejuustoa
75 g voita
175 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva joukkoon.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokeri-voi-seokseen.
3. Kuori ja raasta porkkanat ja lisää ne seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista uunissa, 175-asteessa 20–30 minuuttia.
5. Tee täyte. Sekoita yhteen kaikki aineet (käytä sähkövatkainta, voin on hyvä olla hieman pehmeää).
6. Anna pohjan jäähtyä kunnolla, ennen kuin levität päällysteen.



1 kommentti: