Retkikohteet

torstai 1. joulukuuta 2011

Sytykeruusut


Taas saa merkata to do –listalta yhden homman pois. Pitkään olen jo suunnitellut ja materiaaliakin kerännyt näitä sytykeruusuja varten. Ohjeen ja mallin olen nähnyt monessakin eri blogissa ja viimein sain kerättyä kaikki tarpeelliset välineet kasaan ja kokeilemaan itsekin näiden askartelua.

Rullatut ruusut odottavat talia.
Tarvikkeet sytykeruusuja varten:
- tyhjiä munakennoja
- kynttilänpätkiä ja –paloja
- käytöstä poistettu kattila
- pihdit.
Kertaalleen dipatut ruusut.

Nuo pihdit oli siis viimeinen hankinta ja vihdoin pääsin askartelemaan. Lopputuloksena oli 16 sytykeruusua ja 3 tuhottua munakennoa.
 Ideana siis on repiä munakennot paloiksi. Jokainen ”munakuppi” otetaan myös erilleen, ne toimivat ruusujen pohjana. Munakenno kannattaa repiä pitkiksi suikaleiksi, joita sitten aletaan rullata. Ja kun rulla on riittävän iso, se laitetaan munakuppiin. Väleihin kannattaa vielä laittaa munakennojen paloja, jotta rulla pysyy kupissa tiiviisti.
 Tämän jälkeen laitetaan kattilaan vettä, noin 2/3. Ja kynttilänpätkiä ja –paloja. Annetaan sulaa ja kun kynttilät ovat sulaneet, otetaan kattila pois levyltä ja dippaillaan ruusut vesi-steariiniseoksessa. Vesi laitetaan mukaan siksi, että steariinin saa kattilasta pois helpommin, eli steariini jähmettyy kanneksi veden päälle, josta se on helppo poistaa. 
Kahteen kertaan dipatut ruusut, valmiina käyttöön.
Ruusuja kannattaa dippailla pari kertaa, että syttyvää steariinia tulee niihin tarpeeksi. Sitten vain pitäisi keksiä, missä näitä tarvitsen, takkaa kun meillä ei tässä kerrostaloasunnossa ole. Täytyy varmaan lähteä makkaranpaistoretkelle testaamaan ruusuja. Kaapissa kun on vielä iso kasa tyhjiä munakennoja odottamassa ruusuiksi tulemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti