Retkikohteet

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joulun odotusta


Jouluaattohan on jo ensi viikolla, uskomatonta! Kohta on siis taas aika alkaa surra sitä, että joulu on ohi ja joutuu keräämään joulukoristeet pois!

Jouluisia koristeita - hyasintit, joulukuusi, itsetehty piparitalo ja adventtikynttilät.

Tänä vuonna olen panostanut enemmän joulukoristeluun myös kotona. Joulua kun ei kuitenkaan vietetä tässä asunnossa, niin tuntunut turhalta koristella täällä joulua varten. Mutta tämä vuosi on ollut poikkeus ja olen innoissani ripotellut sinne tänne punaisia joulukoristeita ja jouluvaloja, joista jo aiemmin kirjoittelinkin. Tosin jouluvaloja on tullut lisää, keittiön/olohuoneen ikkunoihin askartelin jouluvalokranssin. Toisen tein vanhasta ovikranssista ja toista varten kävin riipimässä muutaman pajunoksan kaupungin puskista. Ei ne ihan kaupantasoisia jouluvaloja ole, muotokin hieman soikea, mutta kauniisti ne valaisee pimeitä ikkunoita ja sehän olikin tässä tapauksessa tarkoitus!

Itsetehty jouluvalokranssi näyttää kivalta ainakin pimeällä!
Jannea pyysin tuomaan metsästä myös joulukuusen, tosin ihan vain pienen pöydälle sopivan version. Nyt minullakin on ekaa kertaa ikinä joulukuusi Tampereella! Muistan kyllä, että pienenä halusin myös oman pienen pöytäkuusen meidän huoneeseen, joka käytiin sitten hakemassa naapurimetsiköstä. Tämänkertainen kuusi on samaa kokoluokkaa ja koristelukin on sopivan vanhanaikainen, olkikoristeita ja paperinarua. Pienet jouluvalot olisivat olleet kuuseen myös kivat, mutta ehkä sitten ensi vuoden kuuseen!

Joulukuusta koristavat olkiset joulukoristeet ja punainen lahjanauha.
Viime viikonloppuna olin myös tämän vuoden toisissa pikkujouluissa. Tosin ihan vain kotona vietettiin Jannen kanssa pikkujoulua. Eli syötiin herkkuja ja laitettiin jouluista juhlavaatetta päälle ja kuunneltiin joululauluja. Mutta oikein onnistunut pikkujoulu oli!

Pikkujoulun herkkutarjoilut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti