Retkikohteet

torstai 27. huhtikuuta 2017

Banaanimuffinit


Aikani tuijoteltuani ja haisteltuani ylikypsänä löyhkääviä, mustia banaaneja, siirsin ne tiskipöydälle odottamaan bioroskikseen päätymistä. Mutta sitten päätinkin antaa niille vielä uuden mahdollisuuden ja pyöräytin niistä banaanimuffinit. Ja aika hyvät sellaiset, vaikka itse sanonkin. Mukavan kuohkeita ja meheviä, ei liian makeita, mutta sopivan maukkaita. Ja ovat vielä seuraavanakin päivänä pehmeitä.

Koittakaapa tekin, jos banaanin kypsytys on mennyt taas vähän yli sielläkin! Ohje on helppo, eikä tarvitse edes sähkövatkainta

3 hyvin ylikypsää banaania
1 kananmuna
75 g sulaa rasvaa
2 dl sokeria (laitoin puolet tavista, puolet fariinia)
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja (laitoin 2.5 dl vehnää, 1 dl täysjyvävehnää)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
rouhittua tummaa suklaata

1.       Muussaa banaanisoseeksi ja sekoita siihen kananmuna, rasva ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.
2.        Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä seokset. Sekoita tasaiseksi.
3.       Rouhi suklaa ja sekoita se lopuksi taikinaan.
4.       Laita muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia.


Noin helppoa ja herkullista! Tämä olisi varmasti myös sellainen helppo resepti lasten kanssa leivottavaksi.


1 kommentti:

  1. Hei hyvä ohje,mulla on niin usein pilaantuvia ja poistoon meneviä.Voisin kokeilla mökillä tehdä tälläsiä lauantaina,niin ei tarvi ostaa kaupasta pullaa.

    VastaaPoista