Retkikohteet

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Terveisiä äitiyslomalta!Täällä sitä ollaan, jo toista päivää. On ollut lokoisaa ja kotoisaa ja olo hyvin rentoutunut. Ai niin, mutta eihän tämä ollutkaan mikä oikea loma.

Virallisesti äitiysloma alkoi eilen, mutta huomenna tulee täyteen kolme viikkoa viimeisestä työpäivästä. Määräaikainen työsuhde kun loppuu äitiysloman aikana, jäin kotiin jo aiemmin pitämään vuosilomaa. Ja niin kuin ennalta ajattelin, nopeasti sitä tottuu siihen, ettei aamuisin tarvitse lähteä töihin, illalla ei tarvitse miettiä eväitä ja vaatevalintoja. Voi stressata vähän vähemmän.

Mutta nopeasti myös tottuu siihen, että on vain kotona ja unohtaa, miten ollaan sosiaalinen ja kuinka jutellaan muiden kuin oman lapsen tai miehen kanssa. Senpä vuoksi ja kunniaksi rohkaisin eilen mieleni ja lähdimme tytön kanssa puolentoistavuoden takaa tuttuun MLL:n perhekahvilaan. Päätös oli hyvä, vaikka kumpaakin ensin vähän jännitti, niin reilu kaksi tuntia kului lopulta nopeasti.
Tänään tyttö pääiskin sitten hoitoon leikkimään tuttujen hoitokavereiden kanssa ja minä tein tutkimusmatkan tulevan isonsiskon vanhoihin vaatteisiin. Yritin lajitella vaatteita tunnearvosta suoraan säilytykseen meneviin, uuteen kierrokseen päätyviin ja suoraan poistoon meneviin vaatteisiin. Harmikseni huomasin, että poistokasaan heitin useammankin äitiyspakkauksessa olleen vaatteen, jotka ensimmäisten pesujen jälkeen olivat kasvaneet leveyttä ja lyhentyneet. Toivottavasti tuo vuoden 2016 pakkauksen vaatteet olisivat parempilaatuisia ja paremmin muotonsa pitäviä!

Suuria hankintoja ei ensimmäisille kuukausille vaatteiden osalta pitäisi tehdä, ainoastaan ulkovaatetus aiheuttaa mietintää. Millaiset ulkovaatteet tarvitsee huhtikuun puolenvälin jälkeen syntyvä vauva? Toppahaalari on liikaa, mitenkäs villahaalari? Vai fleece? Vai onko sittenkin parempi käyttää vielä lämpöpussia kaukalossa? Onko antaa vinkkejä tai onko käytännönkokemusta?

4 kommenttia:

 1. Meillä ei ollut artturilla toppavaatteita ja syntyi maaliskuun lopussa. Meillä oli sellainen karvahaalari, jonka teidän äiti on antanut E-Rlle vauvalahjaksi sillä pärjättiin hyvin. Kerroksia vain sitten enemmän jos on kylmempää. 😊 Mukavaa äitiyslomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotain semmosta vähän paksumpaa collegehaalaria/fleecehaalaria oon nyt koittanut kaupoista/nettikaupoista metsästää vinkistäsi, mutta en ole oikein löytänyt sopivaa, lähinnä hinnaltaan :D Noshilla on yksi kivan näköinen, mutta hinta on vähän liikaa :) Täytyy ehkä seuraavaksi jalkautua kirpputoreille, jos sieltä löytyisi sopiva.

   Poista
 2. Hyvää äikkäriä! Kävin täällä pitkästä aikaa ja olipa kiva lukea, että saatte toisen. Samoilla raiteilla mennään täälläkin, kun loppuvuodesta meille syntyy toinen vauva.
  Hyvää loppuodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavasti on aika kulunut tässä "lomaillessa" ja olotilakin ihmeen hyvä, vaikka tietenkin vatsa rajoittaa tekemistä ja liikkumista! Mukava kuulla sinustakin pitkästä aikaa ja hyvin sujuvaa odotusta toivon myös sinne!

   Poista