Retkikohteet

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Hölskytysjogurttijuoma

Meidän taloudessa jogurtti syödään pääasiassa maustamattomana, kilon purkeista. Ja usein käy niin, että purkin pohjalle ja seiniin jää jogurttia, jota on hankala saada ulos. Joskus söin jogurttipurkin jämiä niin, että halkaisin purkin kahtia ja söin purkin tyhjäksi, mutta sitten tuli idea hölskytysjogurttijuomasta ja siitä lähtien meillä on jogurttipurkit syöty tyhjäksi näin.

Tarvitaan siis kilon jogurttipurkki, jossa on vielä jogurttia, mutta joka ei kaatamalla tule ulos. Lisäksi vähän maitoa ja makua antavaa ainetta. Se voi olla vaikka mehua (jolloin ei tarvitse maitoa pakosti), tai mehukeittoa ja hedelmäsosetta. Valittuja aineita kaadetaan jonkin verran, ei ole mitään oikeaa tai tarkkaa mittaa, ihan vain fiiliksen mukaan, purkkiin. Laitetaan purkki kiinni ja pidetään siitä myös tiukasti kiinni. Sitten hölskytetään sopiva määrä. 

Ja näin on valmiina itsetehty hölskytetty jogurttijuoma! Onnistuu helposti myös maustetuilla jogurteilla, jolloin riittää, että purkkiin lisää jotain nestettä, joka auttaa jogurtin tulemaan ulos. Ja lopuksi purkkiin voi vielä kaataa vaikka vähän maitoa ja hölskytellä uudelleen eli tehdä purkille vielä viimeisen huuhtelun ja saada aikaan jogurtilla maustettua maitoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti