Retkikohteet

torstai 21. heinäkuuta 2016

Lomalla viimeinkin...Lomailu. Lomailija. Mikä tekee loman? Jotkut haluavat viettää lomansa laumassa, kutsua mökilleen sukulaisia ja tuttavia jatkuvasti. Osan täytyy päästä ulkomaille päästäkseen lomafiilikseen. Jollekin lomaa on se, että on kerrankin aikaa siivota kotinsa katosta lattiaan ja laatikosta kaappiin. Osa ei osaa viettää lomaa ollenkaan. Jollekin lomaa voi olla se, että saa joka ilta rauhassa juoda kaljaa. Lomailijoita ja lomanviettotapoja on paljon, enkä yhtään ihmettele, että loma aiheuttaa paljon perheriitoja.

Itsellä on tänä kesänä lomaa kaksi viikkoa, joista ensimmäinen viikko on juuri menossa. Miehelle tämä on jo kolmas lomaviikko, molemmilla vielä yksi jäljellä. Meilläkin käytiin paljon keskustelua, miten haluamme lomamme viettää. Kaksi viikkoa on lyhyt aika, etten haluaisi tehdä mitään sellaista, mitä en itse halua, vaan joku muu haluaa meidän tekevän.

Keskusteluja käytiin, vaihtoehtoja ja toiveita heiteltiin ilmaan, toisinaan erimielisyyksien vuoksi piti pitää aikalisää ja mököttää ja samalla miettiä, mitä lomalta oikeasti haluaa ja miten rentoutuu parhaiten. Huomasin, että minulle lomaa on aikatauluttomuus. Haluan, että lomalla on mahdollista tehdä jotain ilman suurempia suunnitelmia, eikä niin, että ennen kuin koko loma on edes alkanut, tiedetään, mitä minäkin päivänä tapahtuu. Täytyy jättää varaa uusille ideoille.


Toisaalta mukavaa on myös se, että lomalla saattaa olla tylsää. Se innostaa paremmin keksimään jotain tekemistä! Lomalla haluan olla myös kotona, enkä vain olla koko ajan menossa. Ja reissusta palatessa haluan, että kotiin tultaessa siellä on siistiä.  

Tähän mennessä loma on mennyt hyvin. Heti loman alussa olimme Jannen lapsuuden kodissa lomailemassa, syötiin herneitä, viinimarjoja ja mustikoita kourakaupalla. Olemme myös ehtineet tehdä päiväretken rannikolle, Pietarsaareen, jossa fiilis oli kuin ulkomailla. Huomenna olemme lähdössä loppuviikoksi Keski-Suomeen Jannen äidin mökille. Ja sitten on vielä kokonainen viikko aikaa keksiä omaa lomatekemistä! Sopivassa tasapainossa reissaamista ja kotona olemista. Ja toivottavasti loistavat pyykinkuivaussäät jatkuu, jos alkuviikosta päätetään lähteä jonnekin parin päivän reissulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti