Retkikohteet

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Miksi tehdä muuta,kun voi grillata? Jannen motto tänä kesänä, kuten varmaan monen muunkin suomalaisen, jos ruokakauppojen mainoksista voi vetää jotain päätelmiä. Grillaus taitaakin olla niitä harvoja kesäharrastuksia, jota voi tehdä säällä kuin säällä.

Jannen kesäloman alettua kokkausvastuu on siis siirtynyt grillinkäyttäjälle, kauppareissuilla kärryihin päätyy ihan erilaisia tuotteita, jos minä olisin ruoanlaittovuorossa. Ribsejä, naudanpaistia, wingsejä, kokonainen broileri, fenkoli, kukkakaali… Mun vastuulla on pääasiassa ollut lisäkesalaatin teko, aina yhtä tylsä, siis tuttu ja turvallinen, jääsalaatti, kurkku, tomaatti ja paprika.

Tässä teillekin muutama maistiainen kuvien muodossa meidän tämän kesän herkuista. 

Kreikkalaiset (välimerelliset) maut on aina herkullisia grillattuna. Juhannukselta jääneestä possun sisäfileestä muodostui gyros ja kanasouvlaki tsatsikin kanssa on aina hyvää.
 

Amerikkalaisten grillaus on jotain ihan omaa luokkaansa ja sitä meilläkin on kokeiltu paljon. Ribsit, maissit, naudanpaisti ja jälkkärin muutama s'moreKalaruokia ollaan myös kesällä syöty. Kokonaisena grillattusiika oli mulle aivan uusi tuttavuus. Ei maistunut pahalle kalalle, oikeastaan ei kalalle ollenkaan. Tehtiin myös muutaman vuoden takaa tuttua kesä-lohikeittoa
Salaatit kuuluvat tietenkin kesään, koska silloin kotimaiset kasvikset ovat edullisia. Hyvä ja täyttävä salaatti syntyy, kun perussalaatiin lisää vähän keitettyä ja paistettua perunaa, pekonia ja kananmunaa. Helppo kastike on ihan vain kermaviili tai ranskankerma.


Lapsiperheessä täytyy tietenkin ottaa huomioon kaikki ruokailijat, siksi ruokalautanen näyttää monesti myös tältä, hyvää se on tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti