Retkikohteet

lauantai 4. heinäkuuta 2015

KesäharrastuksiaMuutto paljasti taas kasautuneet villalankakokelmat. Arkullinen, korillinen ja kolme laatikollista. Pienen tauon jälkeen olikin siis aika alkaa neulomaan sukkia, tällä kertaa syntyy miehekkäämmän kokoisia raitasukkia. Ihan perussukkia, mutta niitähän taas toivottavasti puolen vuoden päästä tarvitaan!

Pari kertaa ollaan käyty jo uudessa kirjastossakin ja mukavasti sieltä on löytynyt luettavaakin sukankutomisen kaveriksi. Vaikka tällä hetkellä lukemisharrastusta uhkaavasti hätyyttelee mikäs muukaan kuin televisio, Netflix. Eräänä pitkästyttävän sateisena ja hitaana aamupäivänä päätin avata telkkarin, josta oli juuri alkamassa uuden salapoliisisarjan toinen jakso. Ja kun olin toisena sateisena päivänä katsonut sarjan ensin televisiosta ja päiväunien aikaan Yle Areenasta, Janne vielä illalla löysi sarjan Netflixin valikoimista. Sitä me olemme nyt yhdessä tuijottaneet, kun tyttö on saatu nukahtamaan. 


Kyseessä on Neiti Fisherin etsivätoimisto (Netflixissä Miss Fisher's Murder Mysteries) on 1920-luvun Australiaan sijoittuva dekkarisarja, jonka päähenkilö, neiti Fisher on kuin aikuiseksi kasvanut neiti Etsivä. Aina sopivasti paikalla, kun tapahtuu murha. Terävä päästään ja kielestään ja ratkoo kiemuraisimmatkin tapaukset. Ja siinä sivussa lirkuttelee miehille, lentelee lentokoneella, puhuu venäjää tai harrastaa judoa.  Sarja minun makuuni, uppoaa paljon paremmin kuin nykypäivän synkkääkin synkemmät dekkarit, eikä aiheuta samanlaista ahdistusta.

Mutta kuuluu kesäharrastuksiin toki muutakin. Nyt hyvien kesäsäiden aikaan ollaan oltu pihalla, paljon. Pelattu sulkapalloa, haisteltu kukkia, kerätty kiviä, istuttu leikkipuiston hiekkalaatikolla, käyty pyöräilemässä ja vähän uittamassa jalkoja. Ja Janne on tietenkin grillannut uudella grillillään. Aika mukavaa, kun on kesä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti