Retkikohteet

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Ahvenanmaalla

Muuttokaaoksen keskellä on hyvä pysähtyä katselemaan valokuvia parin viikon takaiselta Ahvenanmaalta. Ihailla vihreitä maisemia ja muistella huoletonta lomafiilistä. Täällä pahvilaatikoiden ja jätesäkkien keskellä mieli kun ei oikein tahdo levätä. 
Vaikka päätarkoituksena reissussa olikin lauantain häät, koitimme päästä näkemään vähän Ahvenanmaata vähän enemmänkin. Veikko Neuvosen Löytöretkiä Suomen luontoon -kirjan avulla valikoimme pari nättiä luontokohdetta kierreltäväksi, kun ilmatkin suosivat ulkoilua. Ramsholmen Maarianhaminan liepeillä ja kauempana saaren sisäosassa, Finströmissä Prästgårdsnäset. Molemmat ovat luonnonsuojelualueita, reheviä lehtoja, joissa kasvaa valtavasti pähkinäpensaita ja vaikka mitä kasveja. 

Vähän harmitti, kun kirja neuvoi käymään tuolla Ramsholmenissa toukokuun lopulla, jolloin alueella valtakasvina kasvava karhunlaukka kukkii ja koko maa on valkoisena kukista ja ilmassa tuoksuu valkosipuli, jolle karhunlaukka on läheistä sukua. Mutta olimme liian aikaisessa tai kevät myöhässä, koska kukat olivat vasta nupulla.
 Lopuksi täytyy vielä mainostaa meidän majapaikkaamme, Kvarnbo Gästhem. Ihastuttava, kauniisti remontoitu, tunnelmallinen majatalo, jossa vieraat otettiin sydämellisesti vastaan ja asiakaspalvelu oli aina yhtä iloista. Talo oli sisustettu tyyliin sopivasti vanhoilla huonekaluilla ja tavaroilla. Talon historiaa oli tuotu esiin valokuvilla. Aamupala oli loistava, kattaukseen oli käytetty aikaa ja vaivaa. Me olimme ensimmäisenä yönä majatalon ainoat yöpyjät, mutta aamupala oli yhtä runsas silloinkin kuin seuraavana yönä, jolloin talo oli täynnä. Huoneet olivat kauniit, sängyt mukavat ja tunnelma koko majapaikassa miellyttävä. Kannattaa laittaa tämä majapaikka mieleen, jos joskus aiot yöpyä Ahvenanmaalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti