Retkikohteet

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Sunnuntain polttaribrunssi

Serkullani oli polttarit, joihin en päässyt. Harmitti, vaikka yhtä paljon olisi harmittanut jäädä luokkatapaamisesta, jonka vuoksi en polttareihin päässyt. 

Kävi kuitenkin niin, että sainkin mahdollisuuden osallistua mukaan juhlahumuun vielä varsinaisen tapahtumapäivän jälkeisenä aamuna järjestämällä vielä paikalla olevalle polttarikansalle aamubrunssin meillä kotona. Ja tällainen osallistumatapahan sopii mulle paremmin kuin hyvin!



Pitkän pohdinnan ja muutaman huonosti nukutun yönkin jälkeen brunssin menu alkoi hahmottua - jotain suolaista, salaattia, jotain makeaa ja pannaria. Peruspannari muuttui vielä loppusuoralla ahvenanmaanpannukakuksi, asuuhan serkkuni tulevan miehensä kanssa tällä hetkellä Ahvenanmaalla, jonne myös lähdetään juhlimaan häitä toukokuussa.

Polttaribrunssin menu

Maalaissalaatti, ciabatta-leipä
Kinkkupiiraset

Jogurtti-buffa
- maustamaton jogurtti
- mustikka- ja karpalokastike
- omena- ja raparperihillo
- kauralese
- auringonkukansiemenet
- cashewpähkinät
- kuivatut mustikat

Ahvenanmaanpannukakku
- luumuhillo ja kermavaahto

Porkkanamuffini

Suklaacookie


Hyvin näytti ja kuului brunssi maistuvan juhlaväelle ja minäkin sain mieltä lämmittäviä, ylistäviä kommentteja tarjoiluista. Erityisesti kiitosta saivat kinkkupiiraset ja ahvenanmaanpannukakku. Piirakoiden ohje oli oma, ihan tavallinen kinkkupiirakka, jonka tein muffinsivuokaan pieniksi piirakoiksi. Pannarin ohje puolestaan oli Harri Syrjäsen Saaristolaisruokaa-ohjelman sivuilta.

4 kommenttia:

  1. Vautsi, onpa herkullisen näköiset tarjoilut! Ja yksityiskohdatkin vielä kohdallaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Herkullisia olivat tarjoilutkin, vai saako kokki kehua itseään?

      Poista
  2. Kiitos vielä!! Aivan älyttömän herkullista oli kaikki tarjottava. Ja kauniisti esillä. Mun lemppari oli toi salaatti, uusia makuyhdistelmiä mulle, ja tosi herkkua. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se olikin tärkeintä, että päivänsankarille maistui ja tykkäsi yllätyksestä!

      Poista