Retkikohteet

torstai 9. huhtikuuta 2015

Kevät


Ulkona tapahtuu nyt vaikka mitä! Pääsiäisenä kuului ensimmäiset peippojen liverrykset, tänä aamuna kerhoon mentäessä lauloivat jo kuorossa. Joutsenet ovat leiriytyneet pelloille ja samoilla mailla lentelee töyhtöhyyppiä. Iltaisin liikenteen melun keskeltä kuuluu mustarastaan lurittelut. Vähän väliä näkee ikkunan ohi lentävän naakkoja tai variksia risuja nokassaan, ovat rakentamassa uutta pesää. 

Tiistaina bongasin ensimmäiset leskenlehdet, tänään sinivuokkoja talon nurkalla. Tuomessa oli jo isot, pulleat silmut. Puutarhoissa krookukset, narsissit ja tulppaanit nostelevat jo päitään.

Hiekkalaatikoilla hiekka on jo lapioitavaa, keinut ovat palanneet puistoihin ja niiden myötä myös lapset. 

Omassa päässä ei tunnu tapahtuvan mitään, ajatukset eivät liiku, junnaavat paikoillaan, suunnitelmat ei etene tai niitä ei oikeastaan ole. Taidanpa jatkaa kuljeskelua ja ihmetellä ikkunasta luonnon tapahtumia. Osan läpi katseltuna maailmakin näyttää jo paljon kirkkaammalta, vielä 1/3 odottaa pesua. Ja onneksi aurinko houkuttelee ihailemaan kevättä ikkunan toiselle puolellekin.
"Jokainenhan tietää, että jos ensimmäinen perhonen, jonka näkee on keltainen, niin kesästä tulee hauska. Jos se on valkea, tulee vain rauhallinen kesä. (Mustista ja ruskeista perhosista on turha puhua, se on aivan liian surullista.)"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti