Retkikohteet

perjantai 7. marraskuuta 2014

Olipa kerran villatakki



Eihän se ole vuosi eikä mikään, jos en tee itselleni joko villatakkia tai villapaitaa, ajattelin yksi ilta syyskuulla ja aloin tuumasta toimeen. Kotivinkin sivuilta olin jo aiemmin bongannut mielenkiintoisen villatakin ohjeen, jonka päätin tehdä itselleni. Langatkin olin jo ostanut valmiiksi, Nalle-lankaa kanervanvärisenä. Neulemallissa kiinnosti erityisesti neulontatapa, takki neulotaan edestä taakse hihoineen päivineen. Parhaimmillaan silmukoita puikolla onkin paljon, ehkä vähän liikaakin.


Tällä kertaa päätin tehdä ohjeiden mukaan, enkä merkkaillut ylös toisen puolen silmukka- tai kierrosmääriä. Ehkä olisi pitänyt. Kokoamisvaiheessa huomasin, että kaikki ei nyt ole ihan kohdallaan. Ja niinhän siinä kävi, että toinen etu(taka)kappale on suurempi, pidempi ja leveämpi. Myös toinen hiha on pidempi. Ja toinen etupuolen kauluskin ihan kummallinen. Loistavaa! Tätähän onkin helppo purkaa, kun neulontatavan vuoksi pitäisi siis purkaa koko toinen puoli ja hiha. 



Takki on nyt ollut toista viikkoa kiinnitettyä pyyhkeeseen, kun mittailin tarkemmin, missä vika on. En ole vielä päättänyt, purkaisinko koko takin vai yrittäisinkö jollain tapaa korjata virheen. Taidan olla enemmän purkamisen kannalla, vähän tuo värivalintakin tällä hetkellä ihmetyttää. Vai onko teillä jotain pelastusvinkkejä tarjota?



2 kommenttia:

  1. Surauta ompelukoneella kauluksesta pala pois (ja hihat saman mittaisiksi?) ja sitten esim. kanttaat jollain nätillä kanttinauhalla. Vaikka samanvärisellä satiinilla. Tai jollain kuviollisella. Tai virkkaat pitsin siihen ompeleen päälle tai vaikka oikein kauluksiksi. En purkaisi. ;) Onko väri violetti vai marjapuuro?

    VastaaPoista
  2. Ja annat sitte vaikka isomummille joululahajaksi,ihan on sen värinenki.

    VastaaPoista