Retkikohteet

perjantai 17. lokakuuta 2014

Tuhti brownie



Kun tekee mieli jotain todella makeaa herkkua, tässä on hyvä ohje. Kuvat eivät ole kovin herkulliset, nämä suklaakakun palat ovat olleet jo pari päivää jääkaapissa, mutta maku on edelleen hyvä – kunhan saavat ensin vähän lämmetä.

Ohje on Leivonnaisia herkkusuille –kirjasta. Kirjassa on lontoolaisen Hummingbird Bakeryn suosituinpa leivonnaisreseptejä, todellisia herkkuja siis. Tässäkään ei ole säästelty kaloreita, vaan sokeria tulee lähes oksettava määrä. Lopputulos on tahmainen, sopivansitkeä ja tiivis brownie, varmasti juuri sellainen kuin ne Amerikassa ovat.

175 g (suolatonta) voita
200 g tummaa suklaata
325 g sokeria
130 g vehnäjauhoja
3 kananmunaa

1.      Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
2.      Lisää voisuklaaseokseen sokeri, sekoita hyvin.
 (Mulla ainakin lopputulos oli hyvin rakeinen, sokerinen)
3.      Lisää seuraavaksi jauhot ja sekoita taas kunnolla sekaisin.
4.      Lopuksi lisätään ja sekoitetaan mukaan munat.
5.      Kaada taikina vuokaan (33x23 ohjeessa, jos teet pyöreitä irtopohjavuokaan Ø 22cm, 
tämä annos riittää kahteen kakkuun.)
6.      Paista 170 asteessa, 30-35 minuuttia. 
Merkki sopivasta kypsyydestä on halkeileva pinta ja testitikkuun tarttuu hivenen taikinaa.
 Eli ei liian kypsä ja kuiva.


 Ja sitten syömään. Sopii hyvin jäätelön kanssa. Pelkästään nautittuna saattaa tuntua siltä, että hampaat sulaa. 






1 kommentti: