Retkikohteet

perjantai 15. elokuuta 2014

Luotanko pinkkiin?


Kuten aiemmin kerroin, pääsin mukaan Buzzador-kampanjaan, jee. Tällä kertaa pääsin mukaan testaamaan ja haastamaan Vanishin tahranpoistotuotteista. Mikä sopisikaan tällä hetkellä paremmin meidän perheeseen, kun tyttönen on alkanut syödä soseita ja on oppinut ryömimään (ja pian varmasti myös konttimaan), joten vaatteet sotkeentuvat jostain muustakin kuin maitopukluista. Järeämmille aseille pyykinpesussa on siis tarvetta.

Buzzaukseen kuului tällä kertaa myös tuotteen haastaminen. Tarkoituksena oli sotkea kangas erilaisilla tahroilla ja katsoa, miten Vanish tehoaa. Päätin sotkea testitilkun meidän perheessä tutuilla tahroilla, erilaisilla ruoka-aineilla. Niillä kun itsekin tulee useimmiten vaatteitaan sotkettua, joten halusin nähdä, miten Vanish tehoaa näihin tahroihin.



Tahrat ovat järjestyksessä vasemmalta oikealta ylhäältä aloitettuna:
- banaani-persikkasose
- kuningatarhillo
- bbq-kastike
- majoneesi
- pesto
- salsakastike
- mustaherukkamehu
- peruna-porkkanasose
- punajuuri
- sinappi
- suklaakastike
- rasva

Tahranpoistoon käytin Vanish Power geeliä, jota suositellaan erityisesti kaikkein vaativimmille tahroille ja erilaisille ruokatahroille. Pullossa on kätevä hierontapää, jolla pyykin esikäsittely hoituu helposti. Koska pesin samalla muutakin valkoista pyykkiä, lisäsin pyykin sekaan myös Vanish Oxi Action Crystal White jauhetta, joka valkaisee valkopyykkiä. Tiesittekö muuten, että kaikki Vanish tuotteet ovat Joutsenmerkittyjä eli ne sisältävät vähemmän ympäristölle ja luonnolle vaarallisia aineita. Lähes kaikki tuotteet ovat myös Allergia- ja astmaliiton suosittelemia ja ne ovat hajuttomia. Sopivat myös sen vuoksi hyvin lapsiperheiden käyttöön. 



Takaisin testiin. Koska halusin nähdä, miten tuo geelimäinen tahranpoistoaine toimii, sotkin tuplana. Kaksi tahraa/elintarvike, joista vain toisen esikäsittelin tahranpoistoaineella. Usein vaatteet sotkeutuvat myös kynistä, niin otin testiin mukaan myös permanent-tussin, jolla merkkasin levähtäneet tahrat toisistaan. Ja sitten testiliina pesuun!

Lopputulos on tässä. Ei tehonnut tämä vaikeimmille tahroille tarkoitettu tahranpoistoaine täydellisesti. Pahimmat tahrat jäivät kasvipohjaisista, voimakkaan värisistä tahroista (bbq-kastike, kuningtarhillo, mustaherukkamehu ja salsa) . Yllättävää oli, että rasvapohjaisista tahroista ei jäänyt jälkeä (majoneesi, pesto, rasva). Tahranpoisto-oppaassa kun sanottiin, ettei käyttämäni tahranpoistogeeli sovi rasvatahroille. Tussiin tuo tahranpoisto ei tehonnut kovinkaan hyvin. 


Mikään ihmeidentekijä tämä Vanish ei siis toiveista huolimatta ollut - ainakaan ruokatahrojen kanssa. Seuraavaksi täytyy koittaa raemaisia Vanish-tuotteita likatahrojen esikäsittelyssä. 









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti