Retkikohteet

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kesähaikeus



Pienenä olin kova ikävöimään, varsinkin etukäteen ikävöiminen oli minun juttuni ja on vieläkin. Muistan, kuinka monesti pakkasin laukkuani, olin lähdössä leirille tai yökylään, ja itkin jo valmiiksi ikävääni tai pelkoa siitä, että tulee ikävä. Ja miten monesti sitten päätinkin tuon etukäteisikävän vuoksi olla lähtemättä, vaikka laukku olikin pakattu. En vain päässyt yli ikävästä.


Tällä hetkellä ikävöin kesän loppumista. Syksy on jo näkyvissä, ilmassa tuoksuu syksy, puimurit valtaavat viljapellot, pihlajanmarjat punertavat ja linnut muuttavat etelään ja pääskyset hiljenevät. Ehkä syksy on vähän jo mielessäkin, vaikka haluaisin kesän vielä jatkuvan. Miksi aina kesän päättymistä ikävöidään, miksei minkään muun vuodenajan? Syksyhän on kaunista aikaa, ainakin alkusyksy. Ilma on raikasta, luonto vaihtaa väriä ja punertuu kauniisti. Ja eilen tunnistin halun lähteä metsään retkelle, sitä ei ole ollut koko kesänä. Nyt metsä näytti niin houkuttelevalta, kun autolla huristelimme maanteitä pitkin.

Asennekysymyshän tämäkin vuodenajan vaihtuminen on. Eikä se kesä vielä ole ohi, helteet vain. Jannehan on lomalla vielä puolitoista viikkoa, ties vaikka lähtisimme jonnekin reissuun vielä!  



"Lahjakkaat muumipeikot ovat usein rauhattomia. Siksi minäkin ikävöin yhä uusia paikkoja ja uusia tuttavuuksia."   – Muumipappa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti