Retkikohteet

torstai 4. lokakuuta 2012

Punajuurisosekeitto


Sosekeittoja on hyvä tehdä aika ajoin, tai aina silloin, kun jääkaappiin on kertynyt erilaisia kasviksia ja ne alkavat olla vähän nahistuneita. Tällä kertaa tosin ostin ihan tätä varten punajuuria, koska teki mieli punajuurista tehtyä sosekeittoa, koska se on niin kauniin väristä. Yleensä minulla ei ole mitään vakkarireseptiä sosekeittoihin, vaan heittelen kattilaan mitä kaapista löytyy ja määrätkin ovat mitä sattuu. Tämänkertainen keitto syntyi suunnilleen tällaisella ohjeella:


Punajuurisosekeitto

400 gpunajuurta
100 g porkkana
75 g sipuli
150 g perunaa
100g omena
100 g kukkakaali
75 g kiinankaalia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
8 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
suola
mustapippuri
hunaja
basilika
150 g ranskankerma

Valmistus on helppoa. Kuori ja pilko kasvikset. Punajuuret kannattaa pilkkoa vähän muita pienemmäksi,sillä niillä kestää kypsyä aika kauan. Laita kattilaan kasvikset ja öljy ja freesaa kasviksia hetken aikaa. Lisää sitten vesi ja liemikuutio, suola ja mustapippuri. Keitä kypsäksi, mulla keittoaika oli semmoinen 45 minuuttia. Lisää sekaan tippa hunajaa, basilikaa ja purkillinen ranskankermaa ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile vaikkapa raejuusto kanssa. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti