Retkikohteet

lauantai 6. lokakuuta 2012

Helin herkullinen bolognesekastike



Netti ja blogit ovat pullollaan erilaisia ja samanlaisia bolognesekastikkeen reseptejä ja tässä tulee yksi, minun tekemän kastikkeen ohje. Tämä on parasta tai ainakin tosi hyvää. Tämän reseptin salaisuus piilee hyvässä tomaattimurskassa ja pitkässä haudutusajassa. Suosittelen kokeilemaan!
 
Bolognese-kastike

400 g (naudanpaisti)jauhelihaa
1 isohko sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 iso porkkana
2 varsisellerinvartta
2 tl suolaa
2 tl sokeri
1 rkl oregano
1 rkl timjami
mustapippuria
400 g (Mutti Polpa) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
1,5 dl vettä
0,5 dl punaviiniä
tuoretta basilikaa

1. Kuori ja pilko kasvikset pieneksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannulla/kattilassa. Sellaisessa välineessä kuitenkin, jossa on kansi.
3. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää jauheliha, ruskista jauheliha.
4. Lisää pilkotut porkkanat ja varsisellerit. Paistele ja kääntele hetken.
5. Mausta.
6. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, vesi ja punaviini. Sekoita.
7. Laita kansi, vähennä lämpötilaa ja anna hautua tunnin verran, sekoittele välillä.
8. Pilko tuore basilika ja lisää kastikkeeseen. Tarkista maku ja tarjoile spagetin kanssa. Namskis!


2 kommenttia:

  1. Tää on hyvää kastiketta, vaikka en ihan kaikkea tähän laitakaan mitä sun ohjeessa on (mm.punaviiniä ei meiltä löydy yleensä). Monta kertaa oon tämän ohjeen takia tullut blogiisi. 😌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Ja oot oikeassa, tämä on kyllä tosi hyvää. Ja toimii myös ilman punaviiniä :D Ei meilläkään sitä aina laiteta, vain jos kaapissa sattuu olemaan juuri ruoanlaittoon hankittu pullo.

      Poista