Retkikohteet

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ruokaa, raitoja ja viherrystä


Vaikka tänä aamuna ei näyttänytkään kovin keväiseltä, kiitos yöllisen lumisateen, niin kyllä se kevät ja värit ovat kuitenkin tulossa. Jipii! Ja onhan siitä jo ensimerkkejä nähtävissä, ainakin meillä kotona. Koivut jatkavat lehtien kasvattamista ja osasta oksista onkin jo aika isot lehdet! Viime keväänä tein leikkimielisen testin, jossa katsoin, mikä puu/pensas tulee ensimmäisenä lehteen, kun ottaa kevättalvella oksia sisälle maljakkoon. Ellen ihan väärin muista, niin voittaja taisi olla mustaherukka. Voisinkin taas tänä keväänä kokeilla samaa kilpailua!

Vähän laitoin jo yrttejäkin kasvamaan, koska tykkään seurata niiden kasvun edistymistä ja tietenkin niitä on mukavaa käyttää ruoanlaitossa. Basilika on kyllä supernopea itämään. Kylvin nämä torstaina, eli neljä päivää sitten ja jo nyt ne näyttävät tältä. Vau!

Vaikka kevät onkin jo tulossa, innostus neulomiseen ei ole loppunut. Tällä kertaa olen tehnyt naisten villasukkia. Neljät villasukat tein peräjälkeen ja sitten alkoi kotona oleva lankavalikoima kyllästyttää, ja innostus tyssäsi hetkeksi. Mutta television katsominen on liian passiivista touhua, jos vain keskittyy katsomaan ohjelmaan. Siksi pitää saada jotain tekemistä käsille, ja neulominen on siihen oiva ratkaisu!




Ja sitten vielä vuorossa se otsikossa luvattu ruoka. Lauantain ruokana meillä oli kanapekoniruoshampurilaisia. Täytyy kyllä sanoa, että maistuivat aivan yhtä hyville kuin ravintolassa syödyt – ehkä jopa paremmille kuin osa ravintoloiden hampparit. Kaverina oli itse tehtyä coleslow-salaattia, eli kaalia, porkkanaa ja majoneesia. Hyvältä maistui, nam!

4 kommenttia:

  1. Onpa keväisen näköisiä noi koivunoksat!

    PS. Mun blogissa on sulle yllätys :)

    VastaaPoista
  2. Mä laitoin toissapäivänä rucolaa, basilikaa, ruohosipulia ja herneenversoja, rucolat on jo samannäköisiä kuin sun basilika ja muistakin pilkistää jotain pientä. Herneistä puhumattakaan. Oj, en malta odottaa!! Koivut mulla nuivettui maljakkoon...

    VastaaPoista
  3. Mulla on noiden basilikojen lisäksi timjamia tulemassa, mutta se kasvaa vähän hitaammin. Ja sitten laitoin valkosipulinkynnen multaa, kun se oli valmiiksi jo kasvattanut jotain höytyvää. Katotaan, mitä siitä tulee!

    VastaaPoista