Retkikohteet

maanantai 16. lokakuuta 2017

Ympyrätakki
 
Tämä neuletakki on ollut jo tovin valmiina, muutamaankin otteeseen, mutta lopputulos ei ole ollut ihan toivottu, joten en ole saanut aikaiseksi esiteltyä tätä. Työtunteja tämän tekemiseen on mennyt ihan hurjasti, mutta onneksi niitä ei näistä omaksi iloksi tehdyistä neuleista tarvitse laskea.

Työhän alkoi sillä, että ensin purin vanhan neuletakin tekeleen ja värjäsin sen. Lopulta värjäyskertoja tuli kolme, lankaa takkiin kun meni yllättävän paljon. Ja joka kerta lopputuloksena oli erisävyinen tiilenpunainen. 

Aikaa takin kanssa on mennyt purkamiseenkin. Ensimmäisellä kerralla siitä tuli ihan liian suuri. Paljon lankaa = raskas takki ja hihanaukot ja siis hihat venyivät ihan väärään kohtaan ja valuivat olkapäiltä kokoajan. Mutta eipä ne oikein toisellakaan kertaan vielä tunnu asettuvan oikein sopivaksi ja takki istuvaksi. 

Kaapissa ja lattialla se on vuoronperään makoillut mytyssä ja taiteltuna, ei se oikein pysy henkarillakaan. Syntyipä tuossa yhtenä yönä ajatus, jospa vaikka purkaisi tämän vielä kerran ja tekisin siitä ihan perinteisen mallisen, pitkän villatakin. Tämä ympyränmallinen on hauska, mutta ei se oikein istu tai ole käytännöllinen. Lanka kun on niin kivan väristä, että olisi mukava saada tämä käyttöön oikeasti. Ja nyt kun näitä kuvia villatakista katselen, niin eihän se nyt kovin kummoiselta päällä näytä. Hihat valuvat ja hartiat roikkuvat. Joutaakin siis purkuun. Kunhan ehdin.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Mäkin kyllä tykkään tästä, tuo värien vaihtelu tuo siihen kivaa eloa. Mutta on niin epäkäytännöllinen, kun tosiaan nuo hihat/olkapäät ei pysy paikoillaan, joten niitä saa nostella koko ajan. Toivon siis kivoille langoille parempaa käyttöä :)

      Poista