Retkikohteet

perjantai 27. lokakuuta 2017

Isosiskon villapaita


Tietää, että lapsi on kasvanut isoksi, kun villavaatteet kutittavat, eikä niitä enää voi pukea päälle ilman kitinää. Vuosi sitten tekemäni villahaalari on ollut hyvin vähällä käytöllä, koska se kuulemma kutittaa ihan kamalasti ja sitä ei voi käyttää, koska se aiheuttaa myös hulluuskohtauksen. (Muuten, nuo villahaalarin kuvat on otettu lähes päivälleen vuosi sitten, eipä ollut silloin lunta vielä. Mutta enpä olisi lunta oikeastaan vielä edes kaivannut.)

Muori neuloi Adlibrikseltä  ostetusta merinovillalangasta Pikkusiskolle villapuvun, joka ainakin omaan käteen tuntui ihanan pehmoiselta eikä ollenkaan kutittavalta. Verkkokaupassa oli syyskuussa hyvä tarjouskin, joten tilasin lankaa Isonsiskon villapaitaa varten. Tyttö sai itse valita langan, ”no pinkki tietenkin”. Se oli nopeasti päätetty.

Ohje on Dropsilta pienin muutoksin. Puikkoina oli suosituksesta poiketen 3,5, josta johtuen lopputulos on ehkä vähän harakanvarpaita kuin pienemmillä puikoilla olisi tullut. Menekki tähän noin 104 kokoiseen paitaan oli reilut 100 grammaa, joten loppulangoista voisin tehdä paitaan sopivat lapaset ja villasukat. 


(Ja kuviin piti tietenkin ottaa mukaan sama pehmokoira, joka oli mun villatakin kuvauksissa :D )4 kommenttia:

 1. Kylläpä onkin söpö paita ja niin isosiskon kokoinen ja näköinen neitonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänkin oli tästä innoissaan, tykkäsi. Eikä (ainakaan vielä) valittanut, että kutittaa. Jes!

   Poista
 2. Mä en kestä näitä kuvia! Niin iso ja ihana neiti! Ja kovasti kyllä sun näköinen ja eleinen, mutta silti niin omansalainen. 😘

  Ja paita on tietty söpö myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän oli heti valmis kuvauksiin ja poseerasi (tyylilleen uskollisella tavalla) innokkaasti.

   Poista