Retkikohteet

lauantai 4. helmikuuta 2017

Halsterileivät
Retkellä on mukava syödä jotain lämmintä, varsinkin näin talvella. Aina ei kuitenkaan tee mieli makkaraa tai nakkia, jotka on niitä perinteisiä retkieväitä. Joskus (siis ennen lasta) meillä saattoi olla retkillä mukana folioon pakattuja nyyttejä, joissa oli perunan, porkkanan ja sipulin kaverina makkaraa tai kalaa, lohta ja on ollut nieriääkin. Ja lisäksi tietenkin mausteita ja mahdollisesti vielä sinappia tai tuorejuustoa. Mutta näitä nyyttejä on vähän hankala syödä talvikamppeet päällä ja samalla vahtia pienemmän syömistä tai syöttämistä. Joten ei siis näitä lämpimiä retkieväitä tällä kertaa.

Mutta halsterissa paahdetut leivät ovat helppoja ja niitä pystyy lapsikin syömään. Varsinkin kun hän haluaa syödä ne kylmänä. Ja näistäkin voi tehdä sellaisia kuin kaapinantimista voi loihtia. Paahtoleipää, levitettä, kinkkua, juustoa, sinappia, tomaattia. Näitä on meillä yleensä. Mutta miksi ei vaikka eksoottisempia mozzarella-pesto-tomaattileipiä tai ihan vaan juustoleipiä? Tai jälkkärileipiä, jolloin väliin voisi laittaa vaikka suklaalevitettä tai banaania. Tai vaikka vaahtokarkkia.

Tärkeä ja hyvä vinkki näihin leipiin on se, että leipä kannattaa voidella molemmin puolin eli myös kerrosleivän ulkopuolet ovat voideltuja. Näin leipä ei jää kiinni halsteriin ja pinta ruskistuu ja rapsakoituu mukavasti.

Näitä meillä oli mukana eväänä, kun muutama viikko sitten oltiin retkellä. Silloin, kun kaikki oli vielä terveitä ja aurinkokin lähes paistoi. Mutta näyttivät lupailevan ensiviikolle taas aurinkoa ja pakkasta ja eiköhän mekin olla kohta tämä flunssa selätetty. Köhköh. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti