Retkikohteet

tiistai 24. toukokuuta 2016

KanavartaatGrillaus on meidän perheessä miehen homma. Taitaa olla monessa muussakin perheessä sama juttu. Mutta onnistuu multakin yksi grilliherkun teko. Tuosta herkusta on muodostunut aika tuttu ja takuuvarma ruoka, jota uskaltaa tarjota vieraillekin. Kyseessä on kreikkalaistyyliset kanavartaat eli souvlaki. Lisukkeeksi laitetaan feta-salaattia, tuoretta leipää ja tsatsikia, suuremmille porukoille jonkinlaisia perunoita, niin kyllä maistuu. 

Jopa niin hyvin, että viime sunnuntaina vitsailtiin asialla. Mietittiin, että jos joskus vielä mennään Kreikkaan, niin haluaako siellä tilata ravintolassa kana-souvlakia? Jos joutuukin pettymään, kun ei ole yhtä hyvää kuin itse tehtynä.Haluaisin jakaa teille reseptin, mutta kun sitä ei oikeastaan ole. Ainakaan mitään tarkkaa mitään tarkkaa määrää. Mutta suuntaa antava vinkki tulee tässä, sovella itse sen mukaan, mitä kaapista löytyy tai mistä tykkäät.


broilerin fileeleikkeitä

öljyä

sitruunamehua

suolaa

pippuria

valkosipulin kynsi

yrttejä: timjami, basilika, oregano, persilja tuoreena tai kuivattunaLeikkaa ohutleikkeet reiluksi paloiksi, jotka pysyy hyvin varrastikuissa.

Laita palat muovipussiin (pakastuspussiin), jonne tehdään marinadi.

Kaada päälle öljyä, niin että kaikki palat saavat osuutensa.

Ja sitten sekaan mausteita oman maun mukaan.

 Anna marinoitua jääkaapissa tunti taikka pari tai vain puolituntia pöydällä.

Laita palat vartaisiin ja grillaa kypsiksi.

Tai laita uuniin grillivastusten alle, sekin toimii. 
Kantsii kokeilla, tämä on hyvää! Tai sitten tuu meille, niin tehdään ja syödään yhdessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti