Retkikohteet

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Villatakki viime vuodelta”Aiotko saada tuon valmiiksi ennen joulua?”, kysyi Janne. ”Ai niinku missä välisssä?”, vastasin minä. Mutta niin piti mennä aatonaattona ostamaan nappeja, kun villatakki oli nappeja vaille valmis. Tosin nyt vasta sain höyrytettyä (jotta kuvioneule asettuu paremmin ja helmaresori pysyy suorana) ja kuvattua takin. Ihan täysin valmis se ei ole tosin vieläkään, yksi lanka kiristää kuviossa, joten pitää katsoa, jos sen saisi katkaistua ja korjattua tilanteen.

Tämä on itseasiassa ensimmäinen neuleeni, joka ommellaan ylhäältä alaspäin. Ja saattaa olla, että myös viimeinen. En ole oikein tyytyväinen takin istuvuuteen kauluksen tai ylipäätään yläosan osalta, vaikka kuvissa se näyttää ihan hyvältä, niin päällä se tuntuu vähän oudolta. Ehkäpä se vain johtuu eroavuudesta alhaalta ylöspäin tehtyihin ja tuntuu siksi huonolta. Vaatii kai vain käyttöä ja totuttelua.

Ohje on Garnstudiolta ja käytetty lanka Novitan 7 veljestä. Muutin ohjeen silmukkamääriä hieman sopimaan paremmin käyttämälleni langalle. Ja tarkkasilmäiset varmaan myös huomasivat, että en tenhyt mallin kuviota kokonaan. Minun lankani oli ohjeen lankaan verrattuna paksumpaa, joten vaadittu yläosan pituus tuli aiemmin täyteen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti