Retkikohteet

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Mariannehyydykekakku



Sain hetken omaa aikaa ja siivosin keittiön astiakaappia, joka toimii myös karkkikaappina. Kaapin perukoille oli hautautunut nyt jo kolme vuotta vanha Marianne-karkkipussi. Karkkiahan ei tietenkään voi heittää pois, mutta ajattelin, etteivät ne tuollaisenaan ehkä ole enää parhaimmillaan syötäväksi, joten otin käyttöön jo vanhan idean ja tein karkeista mariannehyydykekakun.

Mariannet murskasin tai oikeastaan jauhoin hienoksi jauheeksi sauvasekottimen mukana tulevalla silppurilla ja tuolla jauheella maustoin perinteisen kermarahkaseoksen, johon käytin myös edelliseltä päivältä jääneen ranskankermapurkin puolikkaan.


En halunnut tehdä perinteistä keksimurupohjaa kakulle, vaan tein kahden munan suklaakakkupohjan, joka toimi kakussa oikein hyvin.

Ja koska kaapista ei tällä kertaa löytynyt kuin kolme liivatelehteä, edellisestä hyydykekakun teosta on aika pitkä aika, laitoin täytteeseen vain nuo kolme liivatetta ja jännitin, miten kakku hyytyy. Mutta lopputuloksena oli oikein pehmeä, maistuva, ei liian makea ja raikas kakku, jonka kaveriksi tein vielä vadelmakastikkeen. Tässäpä siis ohje, jos teet samanlaisen löydöksen omasta karkkikaapistasi tai muuten vain haluat tehdä makoisan, Mariannelta maistuvan kakun. Ja kakun maku on muuten paljon parempi valmistuspäivästä seuraavana päivänä, maut ovat tasaantuneet ja pohja hieman pehmentynyt ja kostunut.


Pohja:

2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

1.       Vaahdota munat ja sokeri.
2.       Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi.
3.       Sekoita tasaiseksi.
4.       Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele reunat ja pohja.
5.       Kaada taikina vuokaan ja levitä pohjankokoiseksi.
6.       Paista uunissa, 200asteessa 10 minuuttia.
7.       Jäähdytä.

Täyte:

2 dl vispikermaa
2 dl rahkaa
50 d ranskankermaa
220 g Marianne-karkkeja jauhettuna
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua + 1 rkl vettä

1.       Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2.       Vaahdota kerma, lisää rahka ja ranskakerma. Sekoita.
3.       Lisää Marianne-jauhe ja sekoita.
4.       Kuumenna sitruunamehu ja vesi, purista liivatteista vesi ja lisää nesteeseen.
5.       Kaada sulatetut liivatelehdet kermamassaan ja sekoita.
6.       Kaada täyte irtopohjavuokaan, pohjan päälle.
7.       Laita jääkaappiin, anna hyytyä vähintään kolme tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti