Retkikohteet

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Puoli kiloa päivässä


Niinhän siinä kasviksia mainostavassa lauseessa sanotaan, että puoli kiloa pitäisi syödä päivässä kasviksia. Vuosien takaa eräs luokkakaverini ahdisteli tuota sanontaa, kun hän muisti sen menevän "kolme kiloa päivässä", että kuka ikinä jaksaa ja ehtii syödä niin paljoa kasviksia päivässä.
Kookoslohikasviswokki ja kanasalaatti
Kasvisten syömisen määrää on kyllä aika vaikea arvioida. Omasta mielestäni syön aika paljon, mutta joskus olisi mielenkiintoista punnita kaikki päivän aikana syödyt kasvikset ja katsoa, syönkö oikeasti niin paljon värejä kuin luulen. Jonkun ohjeen mukaan joka aterialla pitäisi syödä jotain kasvista, jolloin saisi riittävästi kasviksia, mutta riittääkö esim. aamupalan kasviksiksi 4 kurkun viipaletta leivän päällä? Ei ehkä.
Kanakookoskeitto ja broilerin sisäfileet ohrakasvislisäkkeellä
Mutta ainakin ruoanlaitossa käytämme värejä. Näin kesällä varsinkin tuntuu siltä, että tekee mieli ostaa tuoreita, kypsiä ja kotimaisia vihanneksia ja käyttää niitä ruoanlaitossa. Talvella taas kotimaiset kasvihuonekasvikset eivät maistu oikein millekään. Ja onhan ruokaa myös kivempi syödä, kun se on kauniin väristä, eikä vain ruskeaa tai harmaata mössöä. Vai näyttävätkö nämä ruoat pirteämmiltä syötäviltä kuin vaikka perinteinen jauhelihakastike? 

Kesä-lohikeitto ja kanakasviswokki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti