Retkikohteet

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Stifado

Aiemmin syksyllä laitoin ohjeen perinteisestä kreikkalaisesta liha-sipulipadasta eli stifadosta. Ohjeessa olin käyttänyt broileria. Kokeilin ohjetta myös naudan ulkopaistista ja voisin sanoa, että se oli jopa parempaa tuo broilerista tehty versio.

Tämä on hyvä ruokaohje vaikkapa hiihtolomalla tehtäväksi. Alkuvalmisteluihin ei mene kauaa, pata saa hautua liedellä pari tuntia, jonka aikana ehtii hyvin käydä ulkoilemassa. Ja kotiin tullessa odottaakin valmis, maistuva ja tuoksuva pata.

Stifado naudan ulkopaistista

220 g sipulia
2 valkosipulinkynttä
300 g naudan paistia paloiteltuna
1 porkkana (noin 100g)
1 dl punaviiniä
200 g tomaattimurskaa
1 kanelitanko
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria

1. Kuori ja lohko sipulit, murskaa valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä.
2. Ruskista lihat kuumassa paistinpannussa, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää sipuleiden sekaan porkkana, viini, tomaattimurska ja mausteet.
4. Lisää ruskistetut lihat kattilaan.
5. Anna padan hautua kannen alla, vähässä lämmössä pari tuntia.
6. Maista ja lisää tarvittaessa lisää suolaa.
7. Poista laakerinlehdet ja kanelitanko ennen tarjoilua.
Tarjoa riisin tai paistinperunoiden kanssa.



Me söimme padan herkullisten paistinperunoiden kanssa. Pestyt perunat keitetään kuorineen lähes kypsiksi. Annetaan niiden jäähtyä ja lohkotaan. Sen jälkeen paistetaan pannulla öljyssä ja maustetaan. Meillä mausteena oli suola, pippuri, timjami ja basilika. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti