Retkikohteet

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Banoffee

Banoffee, banaani ja toffee. Monesta blogista ja parista lehdestäkin oon viime aikoina bongaillut tuon herkun reseptin. Mielessäni oon myös laittanut se to do –listalle. Nyt viime viikonloppuna sitten vihdoin ja viimein päätin kokeilla tehdä tuota hyvin kevyttä kakkua, vai miksikä sitä nyt sitten pitäisikään kutsua.


Homma alkoi sillä, että keitin ensin kondensoidusta maidosta kinuskia. Eli keitin kolme tuntia säilykepurkkia. Tämä on myös ollut yksi juttu, jota on pitänyt jo pitkään kokeilla. Ja hyvä kinuski siitä tulikin, voin suositella muillekin!

Monessa ohjeessa pohjana käytettiin samanlaista keksimurupohjaa kuin juustokakuissa, mutta aiemmin viikolla olin juuri siivonnut kaappeja ja heittänyt vanhaksi menneitä digestivekeksejä roskiin. Tein sitten vähän oman ohjeen mukaan murupohjan, joka oli kyllä myös ihan hyvä pohja.


Kakun tekeminen on helppoa. Pohjan päälle levitetään kinuski, sitten banaanin paloja ja lopuksi kermaa. Jossain ohjeissa oli vielä koristeltu kaakaojauheella, mutta sen jätin pois. Hyvältä maistui ja vielä paremmalta seuraavana päivänä, kun maut olivat hieman tasoittuneet.  Joulu taitaa jo vähän mielessä kummitella, kun mietin, että tästähän sais helposti myös jouluisen herkun, kun laittaisi pohjaan vähän kanelia mausteeksi ja banaanit korvaisi puolukalla. Ehkäpä täytyy jouluna kokeilla uudestaan!


ps. kerma tietenkin levitetään tuohon tasaisesti, mutta siitä vaiheesta en enää ehtinyt kuvaa ottamaan, kun oli jo kova hinku maistaa kakkua :)

4 kommenttia:

  1. Anteeksi miten teit kinuskia?!!!

    VastaaPoista
  2. Keitin säilykepurkkia 2 tuntia ja siitä tuli kinuskia, helppoa! Mutta epäilen, ettei se onnistu kyllä kaikista säilykepurkeista. Suosittelen kokeilemaan kondensoituamaitoa, se löytyy myös sieltä säilykepurkkiosastolta, kookoskerman läheltä.

    VastaaPoista
  3. siis miten säilykepurkista tulee kinuskia ja miten tuo kondensoitumaito liittyy tähän? (eikö oo kiva, kun kommentoin kaikkea? En oo muistanu käydä täällä pitkään aikaan)

    VastaaPoista
  4. Se säilykepurkki siis sisältää kondensoitua maitoa, josta tulee kinuskia, kun sitä keittää sen kolme tuntia. Mutta kyllä se kondensoitumaito on aika hyvää sellasenaankin, tai ainakin supermakeeta :D

    VastaaPoista