Retkikohteet

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Leijona-neule

Pääsiäisenä käytiin Jannen kanssa Veljekset Keskisellä mökiltä päin. Meidän perheellä on mökki Ähtärissä ja mökkimatka kotoa Kurikasta menee Tuurin kautta, joten käynti Keskisellä kuuluu mökkeilyyn. Eikä mökiltäkään ole Keskiselle kuin vajaan puolen tunnin matka. Mutta niin, sieltä Keskiseltä sitten tein tavanomaisesti suuret ja mahtavat ostokset: vähän karkkia ja lankaa. Lanka oli halpaa ja väri oli ihan mun, joten ei tarvinnut kauaakaan harkita, ostanko vai enkö!


Lanka on Novitan Jussi-lankaa, joka on koostumukseltaan samanlaista kuin 7 veljestä lankaa, eli mukavan pistelevää ja lämmintä. Ainakin kun sen vain  t-paidan päälle veti illalla asunnossamme, jossa oli lämmintä vain 26 asetetta. Malli on Novita-lehdestä, syksy/2005. Tosin vähän taas muokkailin ohjetta itselle sopivammaksi, tein paidasta vähän pidemmän ja vähän yritin sitä muotoilla, ettei se olisi vain pötkö. Ja ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä poolokaulus, mutta en ole kovin suuri poolopaita-fani, varsinkaan villapaidoissa.

Paita oli myös melko nopea neuloa, koska vain etuosaan tuli kuviota. Pääasiassa jääkiekon MM-kisoja katsoessa tätä neuloinkin, joten ei ihmekään, kun valmistui nopeasti. Aika jännittäviä oli osa peleistä! Mertarannan selostuksen tahtiin myös heilui puikot. Ajattelinkin tätä nyt kutsua Leijona-neuleeksi, ihan vain MM-kullan kunniksi.

Mutta taidan laittaa paidan kuitenkin vielä kaappiin ylähyllylle, sitä ei ihan hetkeen taas tarvita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti