Retkikohteet

torstai 26. toukokuuta 2011

Ensimmäinen kuvallinen kirjoitus

Ompelukoneella askartelu on ollut perheessäni aina enemmän äitini ja isosiskoni hommia, itse olen enemmän kudinpuikko-ihminen. Mutta nyt kuitenkin olen huomannut innostuvani tekemään itselleni vaatteita myös ompelemalla. (Tai ainakin ajatuksesta, että voisin tehdä paljon kivoja käyttövaatteita itselleni.) Vaikka mielestäni se on paljon vaivalloisempaa kuin neulominen - pitää piirtää kaavat, leikata kaavat ja leikata kaavoilla kankaista palat jne. Ja sitten pitäisi vielä yrittää ymmärtää ohjeita, joiden avulla vaate pitäisi saada kasaan! Ja koko ajan jännittää, meneekö oikein, vai pilaanko kankaan. Ommellessa kun ei voi ihan yhtä helposti purkaa töitä kuin neuloessa!

Pari työtä olen kuitenkin tänä keväänä saanut jo valmiiksi asti. Pari työtä on myös keskeneräisenä. Ja olen jo päättänyt, että Eurokankaan palakangas-laatikoita ei pidä mennä tonkimaan taas hetkeen aikaan! Vaikka löysin kyllä kivan shortsiohjeen... Katsotaan, miten pitkään päätökseni pitää!

Tässä ovat nyt valmiit ompelukseni. Molempien ohjeet on  Suuri Käsityö -lehdestä. Mutta kumpikaan vaate ei ole ihan sellainen kuin ohjeessa oli :)

Tähän kukkamekkoon lisäsin tuon kanttinauhan vyötärölle, mielestäni se sopii siihen oikein hyvin. Tähän ompelin myös ensimmäistä kertaa piilovetoketjun. Ja se meni yllättävän hyvin - paremmin kuin toisella kertaa toiseen noista kesken olevista töistä.

Tämän mallin ohje oli mekko, mutta minun omastani tuli kyllä tunika. Ehkä johtui osin tuosta kangasvalinnasta. Mutta kun se vain oli niin kiva! Vaikka tiesin kyllä heti, että sitä on hankala ommella, kun se on niin vetelää. Ja onhan se kyllä vähän läpinäkyväkin, mutta en kyllä ajatellutkaan käyttää sitä ilman mitään alusvaatteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti