Retkikohteet

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Rieskarullat

Lauantaisella laivaretkellä Päijänteen kansallispuistossa meillä oli eväänä rieskarullia. Rieskarullat on helppoja tehdä ja hyvin muunneltavia jokaisen makuun sopivaksi. Jannen rullissa oli täytteenä kylmäsavulohta ja minun omissani naudanpaistia – sattui olemaan päiväystarjoustuote, muuten olisin täyttänyt omani pelkästään ja tylsästi kinkulla.

Rieskat voitelimme ensin tuorejuustolla, jonka päälle laitettiin salaattia, lihatäyte ja kasviksia, tällä kertaa vain paprikaa. Mutta väliin sopii hyvin myös kurkku, tomaatti tai vaikka porkkanaraaste. Ihan mitä vain haluaa. Kannattaa kokeilla erilaisia täytteitä.
Aloin mielessäni myös suunnitella, että seuraavaksi voisi tehdä kreikkalaistyylisiä rieskarullia: voitelee leivän tsatsikilla, päälle laitetaan tietenkin salaatinlehtiä, paprikaa, kurkkua ja tomaatti ja kaiken huipuksi fetaa murusteltuna ja oliiveja, jos niistä pitää.

Tärkeää rullien teossa on se, että täytteet ovat ohuiksi suikaloituja, jolloin myös rullan saa käärittyä tiukaksi kääröksi ja se pysyy hyvin kasassa syömisen ajan.  

Hyvää oli – paitsi mikäpä ei maistuisi hyvälle tällaisessa maisemassa?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti